Članek
Kakšen je bil trenerjev odziv po porazu v Celju
NE SMEMO IN NE BOMO OBUPALI
Foto: Drago Wernig
Štajerski derbi se ni razpletel po željah, doživeli smo prvi prvenstveni poraz. Naše priložnosti so v Celju ostale neizkoriščene, tudi mejne sodniške odločitve, ki bi lahko bile drugačne, so šle v drugo smer. Gostitelji so bili učinkovitejši in domov smo se vrnili praznih rok.

“Najprej seveda čestitke Celju za zmago, toda nikakor se ne morem otresti vtisa, da smo odigrali relativno dobro tekmo. Ali da se popravim, da smo odigrali dobrih 80 minut. Celje je povedlo, a smo bili nevarni do nasprotnikovega kazenskega prostora. Osvojili smo precej žog, ko so tekmeci naredili nekaj napak, toda manjkalo je prave učinkovitosti, odločnosti pri zaključkih. Pripravili smo si številne priložnosti in ob tolikšnem številu napadov je treba zabiti. Nam ni uspelo in v tem je izhodišče težav, zato smo izgubili,” v odzivu na dogajanje na igrišču Damir Krznar.

Kljub vmesnim pozitivnim zadevam pa so prevladale tiste, ki odločajo. Domača mreža je ostala nedotaknjena.
“Optimisti bi rekli, da si ustvarjamo priložnosti. Pesimisti bi rekli, da smo nemočni v kazenskem prostoru. Resnica pa je nekje vmes. Proti takšnemu Celju je pohvalno imeti toliko priložnosti. Treba pa je pošteno priznati, da so bili tekmeci izpraznjeni po seriji tekem. Verjel sem, da bo to naša prednost, ki jo lahko unovčimo ob višjem ritmu igre v končnici tekme, a se to ni zgodilo. Če bi izpostavil, kar ni delovalo, je spoznanje, da v zadnjih desetih minutah nismo bili v pravi podobi. Šli smo v nerezonsko igro, pod bremenom rezultata in lova na zaostanek. Potem pa smo razpadli... Ko izgubimo povezanost v igri, težko kaj storimo. Prejeli smo drugi zadetek, saj smo šli v preveliko tveganje. Najbolj pa je bilo moteče, da številnih prihodov do kazenskega prostora nismo zaključili z udarcem. Hitro vodstvo je ustrezalo gostiteljem, ki so se postavili, tako da smo udarjali ob zid. Drugič pa so zadeli, ko smo morali kreniti na vse ali nič in seveda, razumljivo, pustili več prostora na naši polovici igrišča.”

Nenaklonjene so nam bile tudi sodniške presoje: nedosojena enajstmetrovka, ko je ob udarcu Jakupovića žoga zadela Zabukovnika v roko, brez pregleda, ali je šlo za rdeči karton pri posredovanju Bobičanca, ko bi Repas lahko sam krenil proti vratom...
“Ne vem, ali je prava pot, toda vztrajal bom pri dosedanjem razmišljanju. Med prejšnjo sezono smo pogosto kaj povedali na račun sodniških odločitev, zdaj smo se odločili, da jih ne bomo komentirali. Bom tudi tokrat raje molčal. Včasih se tovrstne situacije obrnejo na vašo, kdaj na stran nasprotnika. Tokrat ni šlo nič na našo stran in rezultat je skupna posledica videnega.”

Po šestih krogih smo zbrali enajst točk, kakšna je prva ocena uvodnega dela prvenstva?
“Ne smemo in ne bomo obupali. Gre za prvi prvenstveni poraz v letošnji sezoni. Dve osvojeni točki v povprečju na tekmo omogočata boj za vrh, smo v tej dinamiki izkupička, zagotovo pa je treba čim prej pozabiti, odmisliti ta poraz in nadaljevati z delom."

Naslednji dnevi bodo v znamenju reprezentančnih akcij, po vmesnem prostem vikendu pa nadaljujemo z derbijem.
“Premor bo za nas zelo koristen. Težje bo nadaljevati z delom po porazu, a s tem se moramo sprijazniti in delati še bolj ter še močneje. Moramo biti samokritični, priznati, kar ni v redu in se truditi odpravljati napake. Zavedamo se, da ne bomo tako učinkoviti, kot smo bili v prejšnji sezoni. Zato moramo biti trdnejši v obrambi. Naslednji tekmi proti Olimpiji in Kopru bosta prinesli nove odgovore. Ko popravimo določene zadeve in postanemo bolj raznovrstni pri pripravi napadov, bo podoba boljša.”

10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7