Članek
Vijol’čni upi v 1. krogu UEFA Youth League proti 1. FSV Mainz 05 (prva tekma 4. oktobra v Ljudskem vrtu)
DVOBOJ Z NEMŠKIMI PRVAKI
Na sedežu Uefe v Nyonu so izžrebali pare 1. kroga mladinske Lige prvakov, našo selekcijo U19 čaka ob otvoritvi tekmovanja v UEFA Youth League dvoboj z moštvom 1. FSV Mainz 05. Prva tekma bo 4. oktobra v Ljudskem vrtu, povratna 25. oktobra v gosteh.

O razpletu plesa kroglic Dejan Dončić, trener selekcije U19: “Nedvomno gre za atraktiven žreb, dvoboj z nemškim prvakom bo velik izziv in dodaten motiv za igralce. Soočenje z ekipo, ki je bila v prejšnji sezoni najuspešnejša med vrstniki v Nemčiji, bo pomenilo dobrodošlo izkušnje za fante, seveda pa se bomo podali v boj odločno, z močno izraženim tekmovalnim nabojem. Želja bo velika, priprave bodo temeljite, je pa še dovolj časa za zbiranje vseh informacij o moštvu Mainza. Do takrat bo pomembno dobro izkoristiti reprezentančni premor in uspešno nadaljevati ligaško tekmovanje. Takoj po žrebu smo se odpravili na trening, v ospredju je nadaljevanje prvenstva, saj bo naslednje obdobje zelo zahtevno. Želimo z novimi točkami in z dodatno samozavestjo dočakati evropski izziv.”

Žreb je bil opravljen tudi za nadaljevanje tekmovanja. Zmagovalec se bo v 2. krogu UYL pomeril z uspešnejšim v dvoboju Dinamo Minsk – Ludogorets.
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7