Članek
Damir Krznar o spoznanjih s testa proti Bravu
ZAVESTNO V TEKMO PO SERIJI TRENINGOV
Foto: Drago Wernig
Serija treningov prekinjena s tekmovalno preizkušnjo, brez reprezentantov in z dolgim seznamom poškodovanih. Kaj je pokazal dvoboj z Bravom?

“Glede na to, da smo tekmo odigrali po dnevih večjih obremenitev, trenirali smo po dvakrat dnevno in tudi še dopoldne pred tekmo, z načrtno akumulacijo utrujenosti, smo se zavedali, da podoba na igrišču najbrž ne bo takšna, kot bi si želeli. Namen je bil videti odziv fantov, kako razmišljajo, ko so utrujeni, kakšne rešitve iščejo. Bili smo počasni znotraj tekme, a smo, razumljivo, želeli priti do boljšega rezultata. Ne moremo biti zadovoljni z razpletom, toda ni dramatično, saj smo se zavestno odločili, da vstopimo v tekmo s težkimi nogami,” Damir Krznar o spoznanjih s testa v Ljudskem vrtu, ki se je končal s porazom (2:3).

“Vedeli smo, da bo treba potrpeti in sprejeti določene napake. V tem tednu smo namenili poudarek nabiranju moči in nismo imeli prosto po zadnji tekmi. Načrt smo prilagodili in imeli delovni teden, osvežitev bo predvidena ob koncu tedna. Potem pa s ponedeljkom vstopamo v nov cikel in v priprave na derbi ter nadaljevanje sezone.”

Vmes smo dobili potrditev neprijetne novice: štiri tedne brez Jakupovića.
“Sreča nas ravno ne spremlja pri teh zadevah, zdaj smo ostali še brez Jakupovića. Čakamo, da se vrneta Soudani in Kolar, nikakor nam ne uspeva, da bi se sestavili v celoto. Jakupović nam bo manjkal, o tem ni dvoma, morali bomo poiskati drugačne rešitve. Tukaj sta Castro in Skuka, zdaj bo več priložnosti zanju. Predvsem za Castra je dobrodošel ta premor, da dvignemo njegovo trenutno stopnjo telesne zmogljivosti. Znova pa bo prišla do izraza tista plat športa, ko nekoga ni, mora kdo drug opozoriti nase in pokazati, da je pripravljen nadomestiti odsotne soigralce.”

Bo kdo s seznama manjkajočih nared za naslednjo tekmo, za derbi?
“Žal zagotovo samo Milec, ki je trenutno še vprašljiv, vendar je najbližji vrnitvi. Verjamemo, da bo hitro z nami tudi Iličić, saj je zaradi težav s tetivo na terapijah, ki so zahtevale nekaj dni mirovanja. Soudani in Kolar pa potrebujeta še vsaj dva tedna, da prideta do ravni, ko bosta nared za tekmovalni ritem.”

Edina, ki sta med igralci imela med četrtkovim prvoligaškim testom polno minutažo, sta bila Vrhovec in Guerrico.
“To sta potrebovala. Gre za igralca, s katerima resno računamo v prihodnjem obdobju, doslej pa nista imela velike minutaže. Guerrico zaradi vmesne poškodbe, Vrhovec pa prav tako po poškodbi in spletu okoliščin še ni dobil priložnosti, ki bi si jo zaslužil. Bila sta med najbolj utrujenimi zaradi najdaljšega nastopa, a sta dobro opravila svoj del obveznosti.”
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7