Članek
Andraž Žinič o delovnem premoru, ki je usmerjen k iskanju novih rešitev do boljše podobe
INTENZIVNA FAZA ZA BOLJŠE NADALJEVANJE
Foto: Drago Wernig
Po prvi polovici aktivnega premora na visokih obratih, z načrtno odmerjenimi visokimi obremenitvami, zdaj vstopamo v drugi delovni teden. Vmes so udeleženci reprezentančnih akcij opravili prvo polovico obveznosti (Mark Strajnar je odigral vseh 90 minut ob zmagi mlade slovenske izbrane vrste proti Bosni in Hercegovini z 2:1 ob začetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo, Aljaž Antolin je vstopil v igro v 89. minuti, Marcel Lorber ni dobil priložnosti, Behar Feta je prispeval 90-minutni delež med zmago selekcije U21 Severne Makedonije v gosteh proti švedskim vrstnikom z 1:0), na klubskih treningih pa se želi izboljšati vtis po gostovanju v Celju in poskrbeti za boljšo podobo v naslednjem obdobju.

Andraž Žinič v pogledu nazaj in naprej: “Čeprav smo izgubili, je tekma v Celju pomenila priložnost, ki bi jo lahko boljše izkoristili. Prej smo končali z evropskimi nastopi, morali bi izkoristiti spoznanje, da je bila vendarle pri Celjanih prisotna tudi določena mera utrujenosti. Lahko smo predvsem jezni nase, najprej zaradi zgodaj prejetega zadetka, ki je usmeril dogajanje v neželeno smer, saj smo morali do konca tekme loviti zaostanek. V drugem polčasu smo pritisnili, toda tekmeci so bili dobro postavljeni in so uspeli onemogočiti naše poskuse. Ob koncu pa so znali kaznovati, ko so imeli več prostora za protinapade.”

Ob zavedanju, da trenutna vijol’čna faza ni v skladu s pričakovanji in željami vseh, je stopnja osredotočenosti na najvišji ravni. Po vstopu v prvenstvo s polnim izkupičkom po uvodnih treh tekmah smo zašli z uspešne točkovne poti.
“Smo v slabem nizu, s tremi zaporednimi prvenstvenimi tekmami brez zmage. Verjamem, da nam bo ta premor koristil. Opravili smo intenzivno fazo za obnovo moči, dobrodošlo bi bilo, če bi se vrnil kdo izmed poškodovanih. Vemo, kaj želi strokovni štab, zavedamo se, kakšna je naša naloga. Delati moramo po naših principih in storiti vse, da bomo v nadaljevanju prvenstva čim boljši."

Ko bo spet šlo zares, sledi serija štirih tekem v petnajstih dneh. Najprej pa derbi, v soboto, 16. septembra, v Ljubljani.10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7