Članek
Érico Castro med dnevi večjih obremenitev za skrajšanje obdobja prilagajanja in uspešnejše nadaljevanje sezone
POLNJENJE BATERIJ
Foto: Drago Wernig
Torek v Ljudskem vrtu znova v znamenju dvojnega programa, s treningom dopoldne in popoldne. Delovni premor z večplastnimi načrti, med pomembna spoznanja sodi tudi namen, da bi Érico Castro naredil korake naprej ob poznejši priključitvi k moštvu.

“Zanj je ta premor prišel ob pravem času. Za vadbo pod večjimi obremenitvami in izboljšanje telesne pripravljenosti, privajanje na naše zahteve. Prizadevali si bomo, da mu ‘napolnimo’ baterije, pri tem pa bo Castro tudi nekoliko moral potrpeti, da bo v končnici jesenskega dela nared za večje napore in daljšo minutažo,” je pojasnil Damir Krznar.

30-letni napadalec je prestal uvodno fazo prilagajanja, te dni je v režimu kot ob običajnem začetku pripravljalnega obdobja.
“Treniram, jem, spim. Opravil sem vzdržljivostni test, oddelal predvidene aktivnosti po zastavljenem načrtu. Nekateri igralci se vračajo po poškodbah, čakamo na vrnitev vseh udeležencev reprezentančnih akcij, tako da nismo bili v popolni postavi, a smo v preteklih dneh trdo delali. Z namenom, da bo vsak posameznik v čim boljšem stanju, da bomo moštveno uspešni in znova začeli osvajati točke. Zavedam se, da moram nadomestiti določene primanjkljaje, vendar z voljo in velikim motivom izpolnjujem vse, kar strokovni štab zahteva.”

Vmes je Castro opravil premiero v Celju, odigral tudi pripravljalno tekmo proti Bravu. Vtise je pokvaril izkupiček, a so prve minute na igrišču prinesle določena koristna spoznanja.
“Rezultatsko se, žal, ni izšlo po željah, razumljivo ni bilo razlogov za zadovoljstvo. Čeprav smo izgubili, pa je bilo vmes opaznih nekaj spodbudnih zadev. Tiste, ki niso bile dobre, odpravljamo med procesom treninga. Zame je še vedno faza prilagajanja, marsikaj je drugače, kot je bilo v Luksemburgu. Predvsem glede delovne intenzivnosti. Igralno pa verjamem, da se bom prilagodil in prispeval svoj delež, saj so ob meni boljši soigralci, ki nam v ofenzivnem delu olajšajo nalogo. Ekipa ima kakovost, ki jo moramo v prihodnje ustrezno izraziti.”

Zdaj sledi naslednje poglavje, prvič bo tudi med udeleženci derbija.
“Misli že uhajajo k nadaljevanju prvenstva, vsaka naslednja tekma bo zelo pomembna. Vem pa, da bo sobotna imela dodaten naboj. V slačilnici smo že izmenjali nekaj besed, soigralci so mi povedali, da za klub in navijače pomenijo takšne tekme poseben izziv. Že v tem kratkem času sem občutil, da imamo veliko podporo navijačev. V vseh državah imajo posamezne tekme večjo težo, nič drugačen ni niti slovenski derbi. Popolnoma smo osredotočeni na sobotni izziv, kmalu sledi tudi taktični del priprav in storili bomo vse, da bi odigrali na najvišji mogoči ravni ter razveselili navijače z želenim razpletom derbija.”
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7