Članek
Dopolnitev vrst ob vrnitvi reprezentantov: Mark Strajnar s 180-minutno koristno izkušnjo nazaj v klubski ritem
NAJ BO DERBI PRELOMNICA SEZONE
Znova v bolj popolni zasedbi, po vrnitvi reprezentantov vstopamo v zaključni del priprav na derbi. Mark Strajnar je bil ob drugi tekmi selekcije U21, ki je z 0:4 izgubila proti Franciji, na igrišču vseh 90 minut, Aljaž Antolin je vstopil v igro v 72., Marcel Lorber ni bil v kadru zaradi lažje poškodbe. Behar Feta pa je za mlado izbrano vrsto Severne Makedonije ob porazu proti Nizozemski z 0:2 odigral vso tekmo.

Feta bo znova na klubskem treningu v četrtek, po polni minutaži na reprezentančni akciji pa se je Strajnar že priključil moštvu.
“Tekma z Bosno in Hercegovino nam je prinesla pomembne tri točke, s Francijo pa dobrodošle izkušnje. Videli smo, kakšno je razmerje moči na višji mednarodni ravni. V prvem polčasu smo sicer bili dokaj konkurenčni in se dobro postavili po robu favoriziranim tekmecem, v drugem pa smo energetsko padli in prejeli še tri zadetke. Žal je bila kakovostna razlika prevelika. Spoznanje, da sem skupaj ostal na igrišču vseh 180 minut, je bilo zelo koristno, veliko mi pomeni selektorjevo zaupanje. Te tri točke s prve tekme pa pomenijo dobro popotnico za nadaljevanje kvalifikacij in boj za vrh v skupini,” po otvoritvi kvalifikacij za evropsko prvenstvo Mark Strajnar.

Od ponedeljkovega večera in do sredine oktobra je zdaj v ospredju le klubski vsakdanjik.
“Takoj sledi preklop v klubski ritem in miselnost. Torek je bil po načrtu namenjen regeneraciji, od srede pa znova treniram na polno s soigralci, s popolno osredotočenostjo le na obveznosti v Ljudskem vrtu. Ko sem prišel nazaj, so mi fantje omenili, da je bilo vmesno obdobje ob naši odsotnosti zelo intenzivno. Verjamem, da so dobro odddelali celoten program in da bomo šli v naslednji cikel v trenutno najboljšem mogočem stanju.”

Ob nadaljevanju ligaškega tekmovanja bo na sporedu pet tekem v enaindvajsetih dneh. Naslednja postaja Ljubljana, ko bo pozornost javnosti povsem usmerjena v sobotni derbi. Nato smo dvakrat zapored v Ljudskem vrtu: najprej gostimo Koper, nato Radomlje.
“Pred nami je derbi, vedno tekma dodatnega pomena. Če je katera tekma lahko prelomnica, je to nedvomno derbi. Uspeh bi nam veliko pomenil in prinesel dodaten zagon v nadaljevanju sezone. Zavedamo se, da nam ni šlo po načrtih pred reprezentančnim premorom, naj bo zdaj novo poglavje znova v podobnem ritmu, kot je bil uvodni del sezone.”
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7