Članek
Ažbe Jug o utripu slačilnice pred sobotnim derbijem v Stožicah (ob 20.15)
VSAK SE JE POGLEDAL V OGLEDALO
Foto: Drago Wernig
Sobota, dan za derbi. V polnem pomenu: na sporedu bo v treh kategorijah. Za uvod dvojni program v Rogozi (ob 11. derbi U15, ob 13. uri U17), nato pa vrhunec ob 20.15. V pričakovanju osrednjega dejanja v sobotnem večeru Ažbe Jug.

“Vemo, da tekme, ki smo jih odigrali v zadnjem obdobju pred reprezentančnim premorom, niso bile dobre. Prišli smo nazaj na klubske treninge z novo energijo, z novimi cilji. Premor nam je prišel prav, vmes se je vsak pogledal v ogledalo in razmislil, ali je prispeval na igrišču največ, kar zmore. Kar smo doslej pokazali, ni bilo dovolj. Za nas kot posameznike in za klub. Najbolj pomembno je, da si na koncu dneva zadovoljen s seboj. Trenutno nismo imeli dovolj razlogov za zadovoljstvo. Želimo si več, želimo poskrbeti za boljšo podobo na igrišču. Ekipa je v preteklih dneh pokazala na treningih, da si želi in hoče pokazati, da je sposobna več. Z zavedanjem, da je doslej nekaj manjkalo, bomo skušali že od derbija dalje odpreti novo, uspešnejše poglavje,” o utripu v naši slačilnici eden najizkušenejših.

Med zadnjim napovednikom nestrpno pričakovanega sobotnega izziva Ažbe Jug izpostavlja pomen samozavesti in doslednega izpolnjevanja predvidenega načrta.
“Derbi je največja tekma v slovenskem prvenstvu, z dodatnim pomenom za klub in navijače. Upam, da bo dober obisk, s spodbudnim ozračjem na tribunah. Olimpija ima kakovost, ekipno in posamično. Dobro smo se pripravili na sobotni obračun, se pa med zaključnim delom priprav osredotočamo predvsem nase, z namenom, da bi bili popolnoma zbrani od prve do zadnje minute, napredovali v igri in verjamem, da se bomo vrnili domov s pozitivnim rezultatom. Ne glede na stanje na lestvici in spoznanja s prejšnjih tekem je še vedno največ odvisno od nas. Tako se moramo postaviti na igrišču in verjeti vase. Zmaga bi nam prinesla novo motivacijo, dodaten zagon.”

Sobota, ob 20.15. Derbi v Stožicah, prvenstveni krog št. 8.
10.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
20
Luka Koper
17
Olimpija
16
Maribor
14
Bravo
14
DNŠ Mura
13
Domžale
8
Rogaška
8
Aluminij
7
Radomlje
7