Članek
Sogovornik iz slačilnice: Ažbe Jug o aktualnem stanju in usmeritvi k četrtkovi tekmi v Ljudskem vrtu
VERJETI IN OSTATI POZITIVNI
Foto: Drago Wernig
Sogovornik iz slačilnice o aktualnem trenutku, po tekmi s Koprom in s pogledi k iskanju rešitev za boljšo vijol’čno prihodnost, je bil Ažbe Jug. Najizkušenejši v začetni enajsterici, ki prevzame kapetanski trak, ko je Martin Milec zaradi poškodbe izven kadra.

“Slab niz se nadaljuje, pri tem pa nimamo niti sreče. V prvem polčasu nismo odigrali po načrtih in kot smo se dogovorili. V drugem je bila podoba ekipe boljša, a nas žal ni nagradilo. Imeli smo svoje priložnosti, iz katerih bi morali zadeti. Najtežje se je sprijazniti s takšnim razpletom, toda smo v tednu z dvema novima tekmama. Zdaj je treba zbrano delati naprej in upati, da se ob povečanem trudu zadeve znova obrnejo nam v prid,” poudarja Ažbe Jug.

Kako do izhoda iz krize?
“Najbolj pomembno je, da verjameš. Moramo verjeti, da se bomo izvlekli iz zdajšnje situacije. Izkoristiti moramo vsak dan za trening, za vračanje samozavesti z uspešnimi akcijami in potem to skušati prenesti na tekmo, kar nam doslej ni uspevalo. Ostati moramo ekipa, se med seboj razumeti, brez morebitnega vnašanja negativne energije. Potrebujemo spodbudno ozračje, da zakopani v delo potem skušamo prekiniti to rezultatsko krizo in posledično z boljšimi igrami izzovemo tudi naklonjenost sreče, ki je prav tako včasih potrebna.”

Kakšen je utrip slačilnice?
“Zagotovo nikomur ni prijetno, ko se znajde v takšni situaciji. Ne smemo pa pozabiti, da smo bili lani v podobnem delu leta še nekoliko nižje na lestvici. Tokrat smo dobro odprli prvenstvo, s tremi uvodnimi zmagami in se je zdaj zalomilo. To je faza, ko je treba imeti dvignjene glave, delati in biti povsem osredotočen na svoje obveznosti.”

Ob otvoritvi druge četrtine prvenstva ostajamo v Ljudskem vrtu, naslednji tekmeci so nogometaši Radomelj.
“Po porazu je edina dobra zadeva, če je hitro na sporedu naslednja tekma. V našem primeru je pomembno, da odmislimo dogajanje na tekmi proti Kopru, se usmerimo k naslednjemu izzivu in poskušamo izkoristiti že prvo priložnost, da izboljšamo vtis.”

Tekma 10. kroga bo v četrtek, 28. septembra. Tokrat v popoldanskem terminu, z začetkom ob 17.30.
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15