Članek
Napovednik dvoboja z Radomljami (Ljudski vrt, četrtek, 17.30)
MORAMO SE SOOČITI IN IZVLEČI IZ KRIZE
Foto: Drago Wernig
Začenja se druga četrtina prvenstva, novo poglavje odpiramo z dvobojem proti Radomljam v Ljudskem vrtu (četrtek, ob 17.30). Negativna serija je pokvarila izhodišče na lestvici, vsa prizadevanja so zdaj usmerjena k iskanju izhoda iz rezultatske krize.

Damir Krznar v napovedniku naslednjega izziva: “Hitro je prišla nova tekma, kar je v tej situaciji dobrodošlo. Težave so prisotne, od teh ne moremo bežati, ampak jih moramo reševati. Izziv je velik. Pade lahko vsak, redki pa se lahko na ustrezen način dvignejo. Verjamem, da smo se sposobni izvleči iz krize. V primerjavi s kadrom na prejšnji tekmi nimamo dodatnih nevšečnosti s poškodbami, Feta ima težave z gležnjem, njegov nastop je vprašljiv. Soudani še ni nared za igro od prve minute, bo pa znova vstopil v nadaljevanju tekme.”

Dnevi po nedelji so bili predvsem namenjeni dvigu samozavesti.
“Poskusili smo vse, s posamičnimi in skupinskimi pogovori. Ampak na način, da se odkrito pogovorimo, z dejstvi. Komunikacija je bila dvosmerna, na ustrezni ravni. Predvsem potrebujemo tisto večjo mero odločnosti, da prevzamemo odgovornost na igrišču in da ne odnehamo. V nobenem trenutku, ne glede na vmesno izhodišče.”

Prva izkušnja v letošnji sezoni proti Radomljam je bila spodbudna (zmaga v gosteh s 4:0), v pričakovanju drugega soočenja trener poudarja: “Le redki bi po tisti tekmi pomislili, da se bomo znašli v takšni situaciji. Zdaj želimo v drugo skrajnost, v pozitivno. Toda vsaka tekma je zgodba zase in jih med seboj ne moremo primerjati. Radomlje igra denimo v drugačni postavitvi kot takrat, tudi mi bomo kadrovsko drugačni. Izbor moštva bo odvisen tudi od trenutnih razmer. V prednosti bodo igralci, ki se nekoliko lažje soočajo s pritiskom, kateremu ne moremo ubežati. Vse skupaj nas mora utrditi, narediti močnejše. Če bo kakšen žvižg, ga moramo sprejeti. Verjamem pa, da nas navijači še vedno podpirajo in da nam bodo omogočili, da se jim oddolžimo po tej slabi seriji rezultatov. Z igro, prizadevnostjo in končno tudi zmago.”

Ignacio Guerrico v imenu moštva med zaključnim delom priprav na tekmo: “Gre za veliko priložnost, ki jo moramo izkoristiti. Da prekinemo negativno serijo in poskrbimo za rezultat, ki ga vsi skupaj želimo videti. Dobro se zavedamo odgovornosti, ki jo imamo. Razumljivo so ljudje nezadovoljni, ko ima Maribor takšne rezultate. To je breme, ki ga prinaša igranje v velikem klubu in moramo se soočiti s pritiskom. Moteče bi bilo, če bi bili vsi ravnodušni ob porazih. Upravičeno smo deležni žvižgov in storili bomo vse, da povrnemo zaupanje navijačev. V trenutni fazi vsaka tekma pomeni zahtevno preizkušnjo za nas, zato potrebujemo pravi odziv. Pričakujem veliko energije z naše strani, ustrezno vnemo, ki jo bomo vnesli v tekmo. In verjamem, da lahko začnemo novo, pozitivno obdobje.”

Krog št. 10. Maribor – Radomlje. Ljudski vrt, četrtek, ob 17.30.
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15