Članek
Ohranili mirno kri do tekme, med odmorom in prišli do boljše podobe na igrišču ter želene zmage
NAJ BO TO PRVI KORAK K VZPONU
Foto: Drago Wernig
Prizadevanja, da bi prišli do spremenjene in želene podobe na igrišču, so se obrestovala. Dočakali smo prekinitev negativne serije in prvo zmago po 13. avgustu. V pogovoru po dvoboju z Radomljami Damir Krznar.

“Bilo je dolgo in zahtevno obdobje, za katerega upam, da je za nami. Tokrat dobra tekma z naše strani, z dobrim odzivom od prve minute. V načrtu igre in izvedbi na igrišču. Imeli smo veliko odločnih vstopov v zadnjo tretjino, precej nevarnih predložkov, osvojenih žog po odbitkih ali izbijanju. Lahko smo bili zadovoljni že z uvodnim delom, seveda razen tega, da smo znova prejeli gol in se znašli v zaostanku. Potem se ni lahko vračati, vendar se nam je izšlo po željah,” je izpostavil trener po tekmi, po uspešnem odzivu moštva in odločnem posegu po porazu s Koprom, ko je opravil sedem sprememb v začetni enajsterici.

Pri tem je moštvo prestalo dvojno preizkušnjo: soočanje s pritiskom med tednom do tekme in med odmorom, zaradi lova na zaostanek.
“Ob takšnih trenutkih je treba ohraniti mirno kri. Imaš več načinov, kako se odzvati, toda opazil sem, da fantje potrebujejo podporo. Prvi polčas nam je omogočal upanje, zato med odmorom nismo povzdigovali glasu, ampak smo opogumili ekipo. Rekli smo naj samo nadaljujejo na takšen način, večji popravki niso bili potrebni. Verjeli smo, da bo prišlo, kar iščemo, saj smo si zaslužili in povrnilo se nam je v obliki preobrata. Ob treh zadetkih smo si pripravili še nekaj izrazitih priložnosti, prihajali do neposrednih soočenj z vratarjem. Glede na število akcij in priložnosti smo morali dobiti to tekmo. Ko verjameš, stopiš še močneje na plin in potem se tudi dobro razplete.”

Ni pa čas za slavje ali predolgo razmišljanje o zmagi. Tekmovalni ritem se hitro nadaljuje, že v nedeljo sledi gostovanje v Kidričevem. Dvoboj z Aluminijem se bo začel ob 20.15.
“Ne bo časa za daljše priprave. Moramo osvežiti ekipo, preveriti, kdo je utrujen, ali so pri kom prisotne kakšne posledice tekme v obliki udarcev. Verjamem, da bodo vsi razpoloženi in na razpolago. Morda bo treba poseči tudi po določenih rotacijah, da bo na igrišču enajst najboljše pripravljenih v tistem trenutku. Pomembno je, da je ozračje po tej zmagi nekoliko boljše. Smo zadihali, a se s tem v nobenem primeru ne smemo zadovoljiti. Z enako, še večjo vnemo moramo iti naprej. Verjamem, da smo naredili prvi korak k vzponu. Med sezono smo imeli ob vseh težavah tudi precej nesreče, zato upam, da bo v prihodnje v določeni meri tudi sreča naša zaveznica.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15