Članek
Sven Šoštarič Karič v napovedniku nedeljskega dvoboja z Aluminijem (Kidričevo, ob 20.15)
POTRDITI, DA SMO NAŠLI, KAR SMO ISKALI
Foto: Drago Wernig
Tega občutka nekaj časa ni bilo. Čakali smo dlje, kot bi si želeli, a dočakali. Sven Šoštarič Karič, kako je pokomentirati zmago?

“Potrebovali smo eno prav takšno tekmo. Trdo, bojevito, na način, da si prigaramo tri točke. Uspelo nam je priti do zmage in vračanja nujno potrebne samozavesti, ki je bila vmes že načeta. Odigrali smo dobro, žal se je vmes zgodila nepazljivost, toda od začetka smo šli na igrišče s pravo miselnostjo. Prepričani smo bili o zmagi. Žal nismo prvi zadeli, a se je vse razpletlo po željah.”

Vmes ni in ni šlo. Med iskanjem rešitev, da obrnemo situacijo, je prišlo tudi do spremembe igralnega sistema.
“Nekoliko smo spremenili zadeve, znamo se prilagoditi tudi na postavitev s tremi branilci. Vedeli smo, kako igrajo tekmeci, kje imajo pomanjkljivosti. Strokovno vodstvo je dobro ocenilo, kaj potrebujemo za dvoboj proti Radomljam. Odzvali smo se na pravi način in gremo naprej po začrtani poti.”

Ko Maribor ne zmaguje in ne zbira točk, je treba sprejeti tudi številne kritike. Kako se je slačilnica soočila z dodatnim bremenom?
“Pritisk javnosti je bil razumljivo velik, vedno se od Maribora pričakuje največ. Da si na najvišji ravni vsako tekmo, da si najboljši, v boju za vrh lestvice. Žal tega na zadnjih tekmah nismo pokazali na ustrezen način. Vedeli smo, kaj zmoremo, a tega nikakor nismo uspeli. Potrebovali smo neko iskro, ki bi vse obrnila. Upam, da smo jo zdaj našli.”

Bi lahko iskra zanetila večji ogenj, v obliki nadaljevanja v podobnem slogu?
“Menim, da bi lahko. Videli smo, kako je treba igrati, ko ti ne igre. S takšnimi igrami, z močno izraženo bojevitostjo, pripadnostjo klubu lahko dosežemo želene rezultate. Naslednji cilj je, da nadaljujemo z dobrimi igrami že v nedeljo. Čaka nas nova zahtevna preizkušnja, toda verjamem, da lahko gremo v Kidričevo odločno po nove tri točke.”

Tokrat bo dvoboj v večernem terminu, tudi z veliko podporo naših navijačev na najbližjem gostovanju. Aluminij – Maribor, nedelja, ob 20.15.

22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15