Članek
Jan Repas željo, da bi povrnili zaupanje navijačev, statistično podkrepil (gol + dve asistenci)
PRVI KORAK JE SPODBUDEN
"Želeli smo povrniti zaupanje navijačev"
Foto: Drago Wernig
Zmage pred prekinitvijo prvenstva oz. reprezentančnim premorom imajo vedno dvojno težo. V našem primeru je imela trojno. Videli smo tudi drugačen obraz moštva, v različnih pogledih. O dvoboju z Muro in vtisih z igrišča Jan Repas.

"Vemo, kaj se je dogajalo med tednom. Menjava trenerja, razumljivo, prinese neko novo, dodatno energijo, kar smo pokazali na igrišču. Seveda je nemogoče pričakovati, da bi v kratkem času vse zadeve postavili na svoje mesto, toda prvi korak je bil spodbuden. Od začetka tekme smo dobro stali na igrišču, bili agresivni, s pravo mero bojevitosti. Želeli smo si navijače pripeljati na našo stran in si znova povrniti njihovo zaupanje. Razumljivo je, da nam niso mogli stati ob strani po vsem, kar se je dogajalo v prejšnjih tednih, toda s požrtvovalnostjo smo dvignili tribune in povedli. Žal smo prednost hitro zapravili. Morali bi biti bolj pazljivi pri prejetem zadetku, takrat se nismo dobro odzvali. Če so se nam pojavljale še nekatere napake, pa smo jih nadomestili z borbenostjo in potrpežljivostjo. Še pred koncem prvega polčasa smo uspeli priti do novega zadetka in si olajšali nadaljevanje tekme."

Kakšne so bile prve ure dela pod taktirko novega trenerja, kaj je Ante Šimundža prinesel in prenesel v slačilnico?
"Nekakšne revolucije ni mogel narediti v tako kratkem času. Tudi sam je že med uvodnim nagovorom dejal, da nekaterih zadev ne bo spreminjal. Je pa izpostavil, da želi močno izražen boj za ta grb in menim, da smo to pokazali na ustrezen način.”

Tri točke, trije zadetki in trije različni strelci. Dva igralca sta zadela prvič. Zmaga z dodatnimi razlogi za zadovoljstvo.
“Vse smo dosegli s skupnimi močmi, vesel sem zaradi obeh. Soudani je imel težko poškodba ramena in se je vrnil na najboljši način. Lorber pa je zdaj z nami že nekaj časa, potrjuje nadarjenost in vlaga velik trud, ki je bil tokrat poplačan tudi z nadgradnjo v obliki zadetka.”

Statistične stolpce je dopolnil tudi naš sogovornik.
“Vedno je najlepši občutek, ko lahko pomagaš moštvu. Na prejšnjih tekmah se mi ni izšlo, vesel sem, da sem bil tokrat uspešnejši. Zame pa velja enako kot za igralce, tukaj se ne smemo in želimo ustaviti. V takšnem ritmu moramo nadaljevati tudi v prihodnje.”

Ali nakazuje sobotna predstava zasuk vijol’čne krivulje navzgor?
“Ne bi posegal po napovedih. Za nami je šele prva tekma novega poglavja, lahko pa obljubimo, da bomo šli v vsako tekmo z enako mero požrtvovalnosti in upam, da se bomo po tem odlikovali v naslednjem obdobju. Najprej pa želimo na najboljši način izkoristiti delovni premor in z novimi motivi vstopiti v nadaljevanje sezone.”

22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15