Članek
Aktivnosti v Radencih na visokih obratih, ob obnovi moči tudi z razširjanjem kadra
JAKUPOVIĆ ZNOVA Z MOŠTVOM
Foto: Drago Wernig
Prvi teden reprezentančnega premora z “začasnim bivališčem” v Radencih. Aktivnosti v pripravljalni bazi so v znamenju vadbe z visoko intenzivnostjo, ob polnem dnevnem programu.

“Odšli smo na mini priprave, ki so bile potrebne, da se boljše spoznamo in povežemo med seboj. Imamo odlične pogoje za delo, nameniti velja zahvalo klubu, da nam je to omogočil, saj ne gre za samoumevno zadevo. Želimo napredovati, delati in trenutno vse poteka po predvidenem načrtu,” o režimu v vijol’čni bazi Ante Šimundža.

Ob obnovi moči med mikro ciklom razširjamo tudi kader za nadaljevanje sezone.
“Zadeve gredo v pozitivno smer. Najbolj pomembno je, da smo z obstoječim kadrom dobro prestali začetne dneve in ni novih poškodb. Jakupović se počasi vrača in ga vključujemo v lažje oblike trenažnega procesa. Skuka po težavah s kolenom že vadi s polno obremenitvijo, Milec pa še čuti bolečine v hrbtu, v njegovem primeru čakamo na dovoljenje zdravniške službe, da se lahko vrne na igrišče. Prav tako Antolin, ki je ostal v Mariboru in opravlja terapije, saj še ni bil tako daleč, da bi se lahko priključil treningom. Ko bo nared, se bo pridružil moštvu.”

Po seriji treningov je za vračanje tekmovalnih občutkov dogovorjena pripravljalna preizkušnja z Aluminijem, tako da bo imelo moštvo v soboto ob vrnitvi iz Radencev še vmesno postajo v Kidričevem (tekma bo za zaprtimi vrati, brez prisotnosti gledalcev).
“Pomembno je, da pridobimo določene avtomatizme, hkrati pa osvežimo ekipo za napore, ki nas čakajo v prihodnjih dneh. Želim, da bodo zadeve, ki jih bomo opravili v teh dneh, vidne na tekmi proti Aluminiju, zato bo sobotni test zelo koristen. Potem sledi kratek počitek in nato v prihodnjem tednu nadaljujemo s pripravami na naslednje nasprotnike.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15