Članek
Dopolnitev vrst: tudi Arnel Jakupović se počasi vrača v tekmovalni ritem
NAJTEŽJE JE, KO NE MOREŠ POMAGATI
Foto: Drago Wernig
Teden v mirnem okolju smo izkoristili za temeljite priprave pred vrnitvijo k naslednjim izzivom s tekmovalnim nabojem. Ne samo za dodatno spoznavanje novega strokovnega štaba z ekipo in za dvig fizičnih kapacitet, dnevi v Radencih so namenjeni tudi dopolnitvi vrst. Med povratniki po poškodbi je najbližje vrnitvi Arnel Jakupović.

“Nisem še povsem pripravljen, a okrevam in izpolnjujem vse aktivnosti po predvidenem načrtu. Vesel sem, da določene dele treningov že lahko opravljam z ekipo. Pričakujem, da bi po tekmi z Bravom že lahko sodeloval pri vseh vajah s polno obremenitvijo,” ob zadovoljstvu, da je obdobje okrevanja mimo, poudarja najboljši strelec iz zgodnjega dela sezone.

Skupna prizadevanja bodo, da bi se njegova poletna učinkovitost prenesla tudi v drugo polovico jesenskega dela. Do dvoboja z Bravom bo šlo za bitko s časom, bo pa 25-letnik, ki se znajde v vlogi napadalca in v ofenzivnem delu zvezne vrste, med kandidati za nastop do naslednje domače tekme v Ljudskem vrtu proti Rogaški.
“Vedno je najtežje, ko lahko le spremljaš tekme z razdalje. Ko bi rad pomagal moštvu na igrišču, a ne moreš. Moraš pa se soočiti tudi z neprijetnostmi in se zavedati, da je to sestavni del nogometa. Najbolj pomembno je, da je vse zdaj za menoj in komaj čakam, da začnem z ekipo tudi s stoodstotno obremenitvijo. Ne gre še z gotovostjo trditi, kdaj bom nared za nastop. A bom predvidoma še v oktobru lahko znova na igrišču.”

Med okrevanjem najuspešnejšega posameznika v ligi meseca julija je prišlo tudi do spremembe na klopi. Ko bo znova na terenu, bo Arnel Jakupović skušal nadaljevati, kjer je ostal pred poškodbo. Prvo poglavje pod taktirko Anteja Šimundže je bilo uspešno, z zmago proti Muri.
“Vsaka sprememba trenerja prinaša novo energijo, kar je opazno na treningih in pri vsakdanjih aktivnostih. Odlično delamo, prav nam je prišlo teh nekaj dni, da jih preživimo skupaj in se še boljše spoznamo. Vse poteka po načrtih in storili bomo vse, da bi to v prihodnje potrdili tudi z rezultati.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15