Članek
Mini priprave zaključene z učinkovito preizkušnjo v Kidričevem
ALUMINIJ - MARIBOR 1:5 (0:2)
Foto: Drago Wernig
14.10.2023 Kidričevo, pripravljalna tekma.

ALUMINIJ: Petek, Pečnik, Zeljković, Šubarić, Jovan, Jagić, Bilyi, Baskera, Jovanović, Maružin, Matić. Klop: Maričević, Kosi, Gorenak, Susso, Šarac, Kljun, Skiba, Katuša, Radivojević. Trener: Robert Pevnik.

NK MARIBOR - prvi polčas: Bergsen, Ferčec, Watson, Uskoković, Guerrico, Vrhovec, Laušić, Božić, Iličić, Kolar, Castro. Drugi polčas: Jug, Žinič, Mitrović, Šoštarič Karič, Urata, Pihler, Horvat, Repas, Soudani, Skuka, Ishaq Rafiu (75' Čuk). Trener: Ante Šimundža.

Strelci: 0:1 Iličić (6, 11m), 0:2 Kolar (25), 0:3 Soudani (72), 0:4 Skuka (74), 0:5 Skuka (84), 1:5 Kljun (90)

Po mini pripravah v Radencih in ob vrnitvi domov še vmesna postaja v Kidričevem, s preizkušnjo proti Aluminiju za ohranjanje tekmovalnih občutkov. Med igralci, ki so bili med udeleženci aktivnosti v pripravljalni bazi, nista med kandidati za nastop Milec in Jakupović, Antolin je zaradi poškodbe opravljal terapije v Mariboru, Strajnar, Lorber ter Feta pa so na reprezentančnih akcijah.

Potek tekme
3' Božić do udarca v kazenskem prostoru, blokiral je Zeljković, po odbitku poskus Iličića, brani Petek
5' Iličić s predložkom pred gol, Kolar po sprejemu v obetavni situaciji, ob posredovanju domačega vratarja je obležal na tleh, sodnik pa pokazal na enajstmetrovko

0:1 ILIČIĆ (6, 11M)
Vlogo izvajalca je prevzel Iličić, z bele točke zanesljivo pod prečko.

0:2 KOLAR (25)
Povišanje vodstva: Guerrico je podal v kazenski prostor, Castro najprej zatresel prečko, po odbiti žogi pa Kolar atraktivno, za večkratno predvajanje. Žogo je zadel z udarcem v zraku, s pomočjo vratnice se je odbila v mrežo.

30' prvi poskus gostiteljev, Jovanović z roba kazenskega prostora čez prečko
41' gostitelji z neposrednim poskusom iz kota, Bergsen s pravočasnim posredovanjem

KONEC PRVEGA POLČASA

46' po predvidenem načrtu delitev minutaže na 45, postava za 2. polčas Jug, Žinič, Mitrović, Šoštarič Karič, Urata, Pihler, Horvat, Repas, Soudani, Skuka, Ishaq Rafiu
48' Soudani s poskusom z desne strani v kazenskem prostoru, vratar gostiteljev odbil v kot
55' do zaključka zdaj Repas, njegov poskus blokiran
58' po kotu najvišji v skoku Šoštarič Karič, na pravem mestu vratar Petek
65' Skiba do udarca z 20m, obramba Juga

0:3 SOUDANI (72)
Učinkovito tudi ekipa v nadaljevanju tekme: Skuka s prodorom in podajo, ob žogi sta bila Repas in Soudani, z natančnim zaključkom pa je žogo poslal v mrežo Soudani.

0:4 SKUKA (74)
Po asistenci Skuka tudi do zadetka: tokrat v vlogi podajalca Ishaq Rafiu, Skuka pa ob soočenju z vratarjem natančno z udarcem po tleh za povišanje vodstva.

0:5 SKUKA (84)
Skuka je postal dvakratni strelec, do drugega zadetka s spretnim odzivom in lob udarcem, ko je opazil, da je domači vratar po izbijanju predaleč od vrat.

1:5 Kljun (90)
Tik pred zadnjim sodniškim žvižgom Kljun do udarca z roba kazenskega prostora, žoga je zadela obrambni blok, spremenila smer in se odbila v mrežo.

KONEC TEKME
32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
27
Bravo
25
Domžale
20
DNŠ Mura
18
Aluminij
16
Radomlje
13
Rogaška
12