Članek
Kakšna spoznanja je trenerju prinesla preizkušnja proti Aluminiju
OPAZNO JE PREVZEMANJE ODGOVORNOSTI
Foto: Drago Wernig
Mikro cikel zaključen, iz Radencev preko vmesne tekmovalne postaje v Kidričevem znova nazaj v domače okolje. Po visokih delovnih obratih visoka zmaga (5:1) na preizkušnji proti Aluminiju, kakšna spoznanja je prinesla trenerju?

“Najbolj pomembno je, da nimamo nobene nove poškodbe. Soudani in Skuka sta se ob trenažnem procesu s polno obremenitvijo dobro odzvala, ni bilo zapletov. Fantje so dobili po 45 minut, boj za drese, ki mora biti vedno prisoten, je bil opazen. Prav tako odličen pristop. Zadeve, o katerih smo se dogovorili glede postavitve, so se izpolnjevale. Bili smo učinkoviti, da bi se s tem zadovoljili, pa se nikakor ne bomo. Opaznih je bilo tudi nekaj pomanjkljivosti, ki jih bomo odpravljali ob nadaljevanju aktivnosti,” je po sobotnem testu izpostavil Ante Šimundža.

Zadeve, predvidene med prvim tednom reprezentančnega premora, so bile v celoti izpolnjene.
“Kot sem omenil že med tednom, pogoji za delo so bili odlični. Razmišljali smo samo o igrišču. Veseli, da fantje sprejemajo navodila, zahteve in jih v ustrezni obliki prenašajo na igrišče. Eno je govoriti in trenirati, nekaj povsem drugega pa izpeljati zadeve tudi na tekmi. Opazno je, da fantje prevzemajo odgovornost, da želijo zmagovati in kažejo samoiniciativnost. Smo v procesu, ki bo še trajal. Toda ti pokazatelji so spodbudni. Fantje so odvisni od sebe, ko pride do odločitev na igrišču, zato je pomembno, da vsak sebe prepozna v predvidenih situacijah. Želimo biti najboljši in v tej smeri tudi delujemo.”

Ob zmagi s 5:1 smo imeli štiri različne strelce. Med najmlajšimi člani moštva sta dobila priložnost Brin Horvat in Anej Ferčec, v končnici tudi Tine Čuk.
“Oddelali so vse aktivnosti z nami, v nedeljo pa bodo na voljo mladinski ekipi za dvoboj z Muro. Po potrebi se bodo priključevali tudi v prihodnje. Tudi v odvisnosti od stanja igralcev, ki se še ubadajo s poškodbami. V prihodnjem tednu se bodo vrnili tudi udeleženci reprezentančnih akcij, tako da bomo znova v razširjeni zasedbi opravili naslednji delovni cikel. Sedaj imajo fantje nekaj časa za regeneriranje telesa, sprejemanje vseh pridobljenih informacij v preteklih dneh in za sproščanje v družinskem krogu. Potem pa se že usmerjamo k Bravu in nadaljevanju tekmovalne sezone.”

22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15