Članek
Drugi teden delovnega premora ob vadbi v Ljudskem vrtu: Marko Kolar o nogometnih in življenjskih spremembah
OD ROJSTVA HČERKE Z NOVIM ZAGONOM
Foto: Drago Wernig
Nadaljevanje aktivnosti v domačem okolju, drugi teden delovnega premora ob vadbi v Ljudskem vrtu. Po polnjenju baterij v Radencih že s popolno usmeritvijo k nedeljskemu gostovanju pri Bravu.

“Dejansko smo imeli mini priprave, zelo intenzivne, a nam je opravljeno delo, predvsem pa skupno preživljanje časa veliko pomenilo, da dobimo še tisti dodaten zagon za uspešen jesenski finiš. Dobro smo oddelali vse obveznosti, se vrnili zdravi in brez poškodb. Verjamem, da bomo dobro pripravljeni dočakali prvo tekmo, ki sledi. Ta je trenutno tudi najbolj pomembna in edina, ki je v naših mislih,” o trenutnem “poročilu” iz slačilnice Marko Kolar.

Serija treningov je bila vmes prekinjena s testom v Kidričevem.
“Treniramo, da bi igrali tekme, to je povsem razumljivo. Izpeljali smo določene zadeve, ki smo jih preizkusili na treningih. Spodbudo je prineslo že spoznanje, da smo pred premorom prekinili tisti neprijeten niz. Za nas in celotno ozračje okrog kluba je bila zmaga proti Muri zelo pomembna. Preizkušnja proti Aluminiju pa je pokazatelj, da zmoremo, da smo na pravi poti in to je treba prenesti v tekmo proti Bravu, kateri je namenjena popolna osredotočenost.”

Pred novim tekmovalnim poglavjem se cilji pišejo sami po sebi.
“Naše vodilo je znano, red, delo in disciplina. Gremo zmanjševat zaostanek, to je naša naslednja misija. Toda gremo korak po korak, z mislijo od tekme do tekme. Res verjamem v uspešno končnico jesenskega dela in dobro izhodišče pred nadaljevanjem prvenstva.”

Po uvodni fazi prilagajanja želi 28-letni hrvaški napadalec v drugi polovici jesenskega dela sezone dodati še večji delež k moštvenim uspehom. Težave s poškodbo kolena so odpravljene, stopnja obremenitve je znova na najvišji ravni.
“Zdaj je vse okej, po ‘čiščenju’ meniskusa je vse minilo brez zapletov. Nisem imel nobenih težav niti pozneje. Dokaj hitro sem lahko začel obremenjevati nogo in se vrnil v tekmovalni ritem. Nasploh smo imeli kot moštvo precej smole s poškodbami, upam, da je to obdobje zdaj za nami in da gre naša zgodba le še v pozitivno smer. Zato še posebej veseli spoznanje, da počasi dopolnjujemo vrste in se vračamo na stare tirnice.”

Nov motiv, s pozitivno energijo pa je Marku prinesla tudi nova vloga. Očetovska.
“23. avgusta sem imel operativni poseg, 24. se mi je rodila hčerka. Mila je spremenila življenje, vsak dan je nadvse zanimiv. Doma se še privajamo, a nam gre dobro od rok. Od takrat naprej pa se je tudi nogometno vse obrnilo na boljše in v mojem primeru lahko le izrazim zadovoljstvo. Otrok je zdrav, moja poškodba je preteklost in naj gre zdaj tudi nogometna krivulja le navzgor.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15