Članek
Vijol'čne reprezentančne minute ob oktobrskih akcijah
MARK STRAJNAR Z NOVO ZAUPNICO
Po vmesni osredotočenosti na reprezentančne aktivnosti se naši predstavniki v ekipah z državnim grbom vračajo na klubske tirnice. Kakšen je bil izplen vijol'čnih upov?

Mark Strajnar
 je prispeval delež k zmagi slovenske selekcije U21 v Murski Soboti proti Avstriji (1:0) med bojem za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Zaradi drugega rumenega kartona je bil sicer izključen pred vstopom v petminutni sodniški podaljšek, kar pa ni pokvarilo skupnega vtisa. Strajnar se vrača v klubski ritem z zaporednima nastopoma, 90 minut je bil na igrišču tudi ob zmagi na Cipru s 3:0. Marcel Lorber v obeh dvobojih ni dobil priložnosti za igro.

“Za nami je dobra, zanimiva izkušnja. Z osvojenimi šestimi točkami smo si še bolj odprli vrata evropskega prvenstva. Seveda je še daleč do uresničitve cilja, čaka nas zahtevno nadaljevanje boja za uresničitev cilja, z novimi izzivi, a smo na dobri poti. Dodatno smo se povezali kot ekipa, dobro se razumemo med seboj in to se je izkazalo tudi na igrišču. Za nas iz obrambne vrste je dobrodošlo tudi spoznanje, da smo obakrat uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno, v ofenzivnem delu pa smo potrdili kakovost in bili dovolj učinkoviti," po dvojnem reprezentančnem programu Mark Strajnar, ki je ob požrtvovalnosti z drugim nastopom zaključil nekaj minut pred soigralci.

"Ostal je nekoliko grenak priokus zaradi prejetega rdečega kartona, toda k sreči se v zadnjih petih minutah ni zgodilo nič, kar bi vplivalo na razplet. Žal bom moral izpustiti naslednjo tekmo proti Bosni in Hercegovini, se pa veselim novih izkušenj v zaključnem delu kvalifikcij. Toda tekmovanje se nadaljuje šele prihodnje leto, od torkove vrnitve iz Murske Sobote je že sledil preklop nazaj h klubskim obveznostim. Zmaga proti Muri je bila zelo pomembna, želimo nadaljevati v tem ritmu. Veselim se ponovnega druženja s klubskimi soigralci, ob povrnitvi dobrega ozračja vračamo tudi zmagovalno miselnost in menim, da nas v prihodnje čakajo lepe zadeve.”

Kot tretji izmed naših udeležencev reprezentančnih akcij pa je Behar Feta odigral vseh 90 minut ob kvalifikacijskem porazu mlade izbrane vrste Severne Makedonije v Moldaviji z 1:2. Klubskim soigralcem se bodo vsi trije znova priključili na četrtkovem treningu.
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15