Članek
S kakšnimi spoznanji po delovnem premoru v nove prvenstvene izzive
ZAGNANOST (P)OSTAJA STALNICA
Foto: Drago Wernig
Klubski nogomet znova prehaja v ospredje, po koncu reprezentančnih bojev novi prvenstveni izzivi. Vijol’čni spored se nadaljuje v Ljubljani, z nedeljskim gostovanjem pri Bravu (začetek ob 15.00). Čeprav smo bili 15 dni brez preizkušnje za točke, je bilo dogajanje pestro. Vmesno obdobje je zaznamoval intenzivni delovni program, najprej v Radencih, v tem tednu v Ljudskem vrtu.

“Premor je bil dobrodošel, predvsem zaradi izvedbe mikrocikla. Opravili smo nekaj dobrih zadev, osvežili ekipo in poskušali vpeljevati avtomatizme. V tem tednu pa smo se že bolj temeljito pripravljali na naslednjega nasprotnika. Fantje vedo, za kaj gre in na kakšen način želimo delovati na igrišču,” o storjenem v preteklih dneh Ante Šimundža.

Kakšno je kadrovsko stanje v pričakovanju kroga št. 13?
Jakupović bo od ponedeljka začel vaditi s polno obremenitvijo, Antolin je še v individualnem programu. Dalj čas bo manjkal Milec, na zadnjem treningu pa je tudi Mitrović začutil težave s tetivo. Razen manjše utrujenosti dodatnih zapletov ni, stanje je pod nadzorom. Pri tem moram izpostaviti najstarejše, Iličić, Soudani in Mitrović, ki so v podobnih letih, kot fantje z izkušnjami, delajo odlično. So ogledalo mlajšim igralcem, njihov odnos je zelo pomemben. Vsak se dobro zaveda, da brez ustrezne telesne pripravljenosti ne gre.”

Nogometaši Brava so doslej osvojili 17 točk, kar zahteva še dodatno mero dolžne pozornosti tekmecem med zaključnim delom priprav.
“Zelo so agresivni, pritiskajo z velikim številom igralcev, ne glede na to, kje igrajo. Doma so še dodatno agresivni, na svojem igrišču se počutijo zelo dobro. Iščejo hitro tranzicijo, so zelo neposredni, posegajo po dolgih žogah. Zelo bo pomemben tudi boj za t.i. ‘drugo žogo’, na te zadeve moramo biti še posebej pozorni.”

Po storjenem v dosedanjem skupnem obdobju so prvi koraki v želeno smer že opazni.
“Igrišče bo med tekmami pokazalo, kje smo naredili korak naprej. So principi, potrebni za način igre, po katerem želim, da smo prepoznavni. Gre za avtomatizme, ki jih morajo igralci sprejeti, da jih prenesejo na igrišče. Videl sem zagnanost, ki mi je všeč. Pomembno je, da ni bila opazna samo pred tekmo z Muro in med treningi v Radencih, ampak se izkazuje tudi v domačem okolju. Nihanja še bodo prisotna, o tem ni dvoma, zaradi določenih sprememb in zamisli, ki jih želimo izvajati. Je pa spodbudno spoznanje, da so fantje ohranili zmagovalno miselnost, pristop k trenažnemu procesu in motivacijo, da se borijo za mesta v ekipi.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15