Članek
S trenerjem o spoznanjih z nedeljske tekme
LETVICE NE SMEMO SPUSTITI NIŽJE
Foto: Drago Wernig
Prva tekma po reprezentančnem premoru ni imela želenega razpleta. V tesni, trdi tekmi, brez veliko priložnosti poraz z 1:2.

“Ni se izšlo po naših željah, nikakor ne moremo biti zadovoljni. Vedeli smo, da bo zahtevna tekma, prav tako je bilo jasno, na kakšen način igra Bravo. Včasih je tekma za spektakel, včasih je delovna. Vemo, kako je v Šiški. Vedeli smo, da je tukaj delovno okolje, da bo delovna tekma in se tako tudi pripravljali. Če v takšni tekmi ne zmaguješ v dvobojih in osvajaš drugih žog, je težko priti do boljšega dosežka. Čeprav je bilo vmesno dogajanje enakovredno in bi se lahko obrnilo v eno ali drugo smer, si že zaradi tega, kako smo prejeli zadetka, po dveh predložkih, nismo zaslužili zmage,” je po dvoboju v Ljubljani izpostavil Ante Šimundža.

Ritem v nadaljevanju tekme je bil višji, toda skupnega vtisa nismo uspeli izboljšati. Med trenerjevo oceno neprijetnega nedeljskega popoldneva je bil največji očitek namenjen prejetima zadetkoma.
“V prvem polčasu smo bili zelo nezanesljivi, počasni v razmišljanju in Bravo je zlahka nadzororoval igro. V taktičnem pogledu nismo bili dovolj agresivni, premalo je bilo želje po sprintu v globino. V drugem polčasu smo to nekoliko popravili, toda dejstvo je, da smo prejeli dva identična gola. To ni v redu za ekipo, saj smo bili tam in nismo bili tam. To je zadeva, na katero moramo biti v prihodnosti pozorni in dvigniti igralce na raven, ki jo Maribor potrebuje. Dejstvo pa je, da smo bili zraven pri predložkih in dobili gol. Dvakrat. To je zadeva, o kateri moramo razmišljati v prihodnosti. Nisem imel občutka, da bi bili fantje preveč ležerni v teh situacijah. Toda morali bi se odzvati drugače. Če v takšni tekmi ne zmaguješ v dvobojih in ne osvajaš drugih žog, še posebej proti koncu tekme, je težko. 70, 75 minut je bilo zelo podobnih. Potem pa smo Bravu prepustili več prostora in imeli posledično opazne pomanjkljivosti v fazi napada.”

Proces, ki smo ga začeli s postavljanjem novih temeljev, se nadaljuje. Po aktivnem dvotedenskem tekmovalnem premoru še brez takojšnje potrditve zmage v prejšnjem krogu.
“Eno je trenirati, nekaj drugega je se o tem pogovarjati, tretja zadeva pa je izvedba na igrišču. Moramo vztrajati. Če bi ta proces trajal samo tri tedne, ne bi bila težava delati in opravljati vloge trenerja. Gre za proces, ki je daljši. V našem primeru vsaj do zime. Ne bom pa dovolil, da se letvica Maribora kot kluba spusti nižje, kot je postavljena. Moja in naloga strokovnega vodstva je, da igralce dvignemo na to raven. Treba je dojeti, da moramo biti v vsaki sekundi tekme na ravni, ki jo tekma zahteva.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15