Članek
Sven Šoštarič Karič po tekmi z Bravom
ZATAJILI, KJER NE BI SMELI
Foto: Drago Wernig
Zaključek poglavja o krogu št. 13, v pogledu z igrišča Sven Šoštarič Karič.

“Moramo priznati, da smo res katastrofalno krenili v tekmo. Nikakor nismo uspeli spraviti žoge v nevarne cone, nismo napadali globine. Preprosto nam ni steklo. Proti koncu smo se zganili, z nekaj osvežitvami smo šli v drugi polčas in podoba na igrišču je bila boljša. Več smo napadali, prihajali do polpriložnosti, ki bi jih lahko boljše izkoristili, a smo bili dvakrat nepozorni in dobili dva prepoceni zadetka."

Vsi trije so bili doseženi z glavo, enkrat več kot tekmeci smo morali po žogo v našo mrežo. Bi se lahko boljše odzvali ob predložkih Kavčiča?
“Za vsak gol se najde rešitev, pri vsakem lahko razdelimo ali določimo krivdo. Treba si bo ogledati obe situaciji in temeljito analizirati. Predvsem pa storiti vse, da se kaj podobnega ne bi več ponavljalo."

Kje so bili tisti dejavniki, pri katerih je Bravo povzročal največ težav?
“Zatajili smo pri tem, kjer je ekipa Brava najboljša. Pri drugih žogah, tokrat so jih osvojili precej več. Precej dejavnikov odloča o tem, kdo bo uspešnejši, predvsem pa pozicioniranje in želja. Tokrat smo bili premalo uspešni. Ob tem smo slabo preprečevali njihove protinapade. Ko so dobili žogo, so posegali po dolgih podajah naprej. Naša težava je bila, da nismo bili dovolj natančni v coni, v katero smo se postavili, kar je Bravu omogočalo polprotinapade. Vložili smo precej truda, a očitno še vedno veliko premalo. Zelo dobro so znali izkoristiti naše napake.”

Po razpletu vikenda smo se znova znašli tudi v večjem zaostanku.
“Moramo se izvleči iz neprijetne situacije, noben športnik ne želi izgubljati. Še posebej se je težko sprijazniti z negativnimi rezultati, ko igraš v takšnem klubu, kot je Maribor. Trenutno se nam to dogaja prepogosto. Kje je problem, je težko izpostaviti. Vem pa, da od Maribora se pričakujejo boljši dosežki, zmage. In vemo, kaj moramo storiti. Delati, delati in še enkrat delati. Druge rešitve ni.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15