Članek
Selekcija U19 v sredo v Mainzu igra povratno tekmo kvalifikacij za UEFA Youth League (začetek ob 18.30)
IMAMO UPANJE IN SVOJE NAČRTE
Foto: Drago Wernig
Nov izziv za vijol’čne upe. V torkovem jutru v Nemčijo, na povratni dvoboj kvalifikacijskega kroga za UEFA Youth League. Na 20-članskem seznamu potnikov in kandidatov za nastop v Mainzu so: Tomažič, Doroshenko (vratarja), Kolednik, Lorbek, Poredoš, Hunjet, Voglar, Mikluš Senekovič, Bakšič, Silajdžić, Horvat, Grizold, Petek, Antić Kurbus, Grlić, Vogrinčič, Čuk, Tavares, Dukarić in Ristić.

Lorber ostaja v delovnem režimu članskega moštva, Ferčec nima pravice nastopa, saj ni bil dovolj časa v naši nogometni šoli, da bi ga lahko po pravilih UYL prijavili med igralce letnika 2004, zaradi poškodbe gležnja pa ni šel na pot Katič. Izhodišče po prvi tekmi ni spodbudno, toda imamo svoje načrte. Dokler obstajajo možnosti, bomo naredili vse, da bi prišli do podviga. Igramo proti zelo dobri ekipi, toda nogomet je specifičen, predvsem pa zelo nepredvidljiv,” v pričakovanju naslednjega zrelostnega izpita Dejan Dončić.

Trener selekcije U19 ob zadovoljstvu s prizadevnostjo fantov ohranja delovno vnemo na visokih obratih, kljub porazu z 0:2 na prvi tekmi v Ljudskem vrtu na pot odločno in po temeljitih pripravah.
“Spoznali smo njihove dobre lastnosti, a tudi določene slabosti, ki jih bomo skušali izkoristiti. Z namenom, da pridemo do pozitivnega rezultata. Po prvi tekmi smo še morali ostati osredotočeni na domače tekmovanje, od sobotnega dvoboja s Krko pa smo se znova ukvarjali le z nemškimi prvaki. Veseli predstava med prvenstveno tekmo, prinaša nam dodatno spodbudo. Vemo, kaj nas čaka in kaj lahko pričakujemo. Ekipa Mainza posega po spremembah igralnih sistemov med tekmo, zbranost bomo morali ves čas ohraniti na visoki ravni. Nekaj bomo spremenili tudi mi glede postavitve in lahko zagotovim, da bodo fantje šli na igrišče z željo, da pokažejo, kar zmorejo ter po najboljših močeh predstavijo svoje zmožnosti.”

Med Dončićevimi izbranci ima Tine Čuk že izkušnje z mednarodnimi gostovanji. Bil je del članske odprave, zdaj bo 18-letni krilni napadalec pomemben adut mladincev v boju s favoriziranimi nemškimi vrstniki.
“Za Maribor vedno velja, da ni predaje. Prednost iz Ljudskega vrta omogoča tekmecem ugodno izhodišče, nam pa prinaša dodatno motivacijo, da skušamo zabiti gol, priti do vodstva in poskrbeti za večjo negotovost. Taktično smo spremenili določene zadeve, verjamem, da smo dobro pripravljeni. Štirje doseženi zadetki na zadnji prvenstveni tekmi pomenijo dobro popotnico, se pa zavedamo, da zdaj sledi zahtevna naloga. Težje bo zabiti, preigrati in potrebujemo res popolno tekmo, da pridemo do presenečenja. Toda nismo obupali in ob morebitnem našem vodstvu je v nadaljevanju tekme vse mogoče.”

Ekipa se je odpravila iz Ljudskega vrta že ob 5. uri. Najprej z avtobusom do zagrebškega letališča, se po pristanku v Frankfurtu namestila v predvideni bazi v Wiesbadnu, kjer bo opravila tudi popoldanski trening. Dvoboj na stadionu v Mainzu se bo v sredo začel ob 18.30, žal brez TV-prenosa. Zmagovalec obračuna med slovenskim in nemškim prvakom se bo v naslednjem kvalifikacijskem krogu pomeril s prvakom Belorusije, moštvom Dinama iz Minska, ki je bilo uspešnejše od Ludogoretsa.
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15