Članek
Pred 3000 gledalci častno slovo vijol'čnih upov od evropskega tekmovanja
MAINZ U19 - NK MARIBOR U19 1:1 (0:1)
25. 10. 2023 Mainz, stadion Bruchweg. UEFA Youth League, prvi krog, povratna tekma. 3000 gledalcev. Glavni sodnik: Miloš Milanović. Pomočnika: Dimitrije Vlasačević in Bojan Tomović (vsi Srbija). Četrti sodnik: Tom Bauer (Nemčija). Delegat: Karl Espen Eriksen (Norveška).

1. FSV MAINZ U19: Babatz, Götze (89' Görtler), Müller (58' Azakir), Martinovic (73' Horozovic), Marincau, Amann, Gleiber, Kalemba, Dardari, Wiesnet, Toure (89' Frenzel). Klop: Mitrovic, Görtler, Azakir, Ugljanin, Horozovic, Kljajic, Frenzel. Trener: Benjamin Hoffmann.

NK MARIBOR U19: Doroshenko, Lorbek, Poredoš, Hunjet, Voglar, Mikluš Senekovič (88' Grizold), Silajdžić, Horvat (58' Bakšič), Čuk (88' Antić Kurbus), Tavares (88' Ristić), Dukarić (75' Grlić). Klop: Tomažič, Kolednik, Grlić, Antić Kurbus, Bakšič, Grizold, Ristić. Trener: Dejan Donćić.

Strelca: 0:1 Dukarić (28), 1:1 Kalemba (49)

Rumeni karton: Müller (23), Dukarić (43), Tavares (50)

Slovenski prvak proti nemškemu, novih 90 minut. V boj za napredovanje v 2. krog kvalifikacij za UEFA Youth League vijol’čni upi s slabšim izhodiščem (v Ljudskem vrtu je bilo 2:0 za vrstnike iz Mainza), a ne brez upanja. Glede na prvo tekmo je trener Dejan Dončić posegel po dveh spremembah v začetni enajsterici: priložnost sta dobila Anej Dukarić in Gal Mikluš Senekovič. Izven kadra sta med potniki v Nemčijo ostala Aljaž Vogrinčič in Luka Petek. Začetek ob 18.30.

Vse o dogajanju v Mainzu
1' vijol'čni upi v boj za podvig
5' prvi poskus gostiteljev, Dardari z roba kazenskega prostora, na pravem mestu Doroshenko
6' Dardari tokrat s podajo pred gol, Toure ni uspel priti do zaključka
15' odločno, agresivno v tekmo, predvsem pa taktično disciplinirano
17' prečka preprečila vodstvo! Iz organizirane obrambe pa z iskanjem priložnosti iz protinapadov do obetavne situacije za 0:1, Lorbek s spretnostjo in vztrajnostjo do podaje pred gol, najvišji v skoku Horvat, vendar je žoga po njegovem udarcu z glavo zadela okvir vrat...
20' gostitelji so takoj zapretili na nasprotni strani: po preigravanju do zaključka Dardari, z odličnim posredovanjem se je izkazal Doroshenko, ostaja 0:0

0:1 DUKARIĆ (28)
Gooool! Iz dobrega začetka vse bolj drzno nadaljevanje in naši upi do prednosti. Tine Čuk je podal, Anej Dukarić pa se je ob prodoru po levi strani in vstopu v kazenski prostor otresel spremstva domačega branilca ter po preigravanju natančno poslal žogo v levi spodnji kot.

43' Dukarić zdaj s požrtvovalnostjo ustavil napad domačega moštva, prislužil si je rumeni karton

KONEC PRVEGA POLČASA

46' nadaljujemo brez sprememb v ekipi

1:1 Kalemba (49)
Ob predložku v kazenski prostor je Kalemba z natančnim udarcem z glavo poslal žogo v mrežo ob levi vratnici, podal mu je Müller.

51' poskus gostiteljev, Doroshenko s pravočasnim posredovanjem
58' prva menjava v našem moštvu: v igro Bakšič, z igrišča Horvat
75' menjava št. 2: namesto strelca vodilnega zadetka Dukarića v končnici Grlić
82' Čuk v boju za žogo v kazenskem prostoru Mainza, ni uspel priti do zaključka
88' zadnje tri menjave: priložnost bodo dobili Grizold, Ristić in Antić Kurbus, iz igre Tavares, Čuk ter Mikluš Senekovič
90' še 4 minute igre...

KONEC TEKME
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15