Članek
O pogumni predstavi v Mainzu s trenerjem in strelcem
ZDAJ MORAMO TAKO TUDI V PRVENSTVU
Anej Dukarić v Mainzu do doslej najljubšega in najpomembnejšega zadetka
Domov brez napredovanja, a z dvignjenimi glavami. Pogumno, agresivno do odmevnega dosežka. Žal pa remi v gosteh proti nemškim prvakom naši selekciji U19 ni prinesel popolnega zadovoljstva.

“Zelo sem ponosen na fante. Taktično so izpolnili vse, kakor smo se dogovorili, od prve minute so bili zbrani in povsem osredotočeni. Ostal je le grenak priokus zaradi prejetega zadetka, v preostalih situacijah pa smo natančno izpolnjevali zahteve, onemogočali poskuse tekmecev in bili hitri, nevarni v protinapadih. Vsi igralci si zaslužijo pohvale za prikazano, gre za velik dosežek,” je po dvoboju v Mainzu poudaril Dejan Dončić.

Evropsko popotovanje je končano, sledi preklop nazaj na domače ligaško tekmovanje, vendar z dragocenimi spoznanji.
“Mobilizirali smo se zadnje tri dni, spremenili tudi sistem. Vedeli smo, kje imamo priložnosti, iz hitrih protinapadov in pri prekinitvah. Favoriziranim tekmecem smo povzročili precej preglavic. Ko so zabili gol, so se dvignili tudi s pomočjo občinstva. Častno smo igrali in potrdili napovedi pred tekmo, da bodo fantje odigrali po najboljših močeh. Gre za veliko, zelo koristno izkušnjo, ki so jo pridobili na razvojni poti. Spoznanje, da nismo izgubili, pomeni odlično popotnico za nadaljnje delo. Zdaj smo dvignili letvico pričakovanj in verjamem, da tako gledajo na zadeve tudi fantje ter se bodo na takšen način odzvali tudi v prvenstvu.”

Ni predaje. Vodilo je bilo upravičeno v polnem pomenu besede, kljub slabemu izhodišču s prve tekme se je izkazalo, da so fantje verjeli v podvig.
“Res odlična tekma z naše strani, v vseh pogledih. Vsak je prispeval svoj delež, od prve minute ali ob vstopu s klopi. Spodbujali smo se med seboj in dogovorili, da gremo na igrišče z upanjem, da lahko presenetimo ter v nobenem trenutku ne obupamo. Težko je slaviti na igrišču nemškega prvaka, a ni veliko manjkalo,” je ob zaključku kvalifikacij za UEFA Youth League dejal Anej Dukarić, strelec zadetka za vmesno vodstvo.

“Fantastičen občutek. Podaja Tineta Čuka je bila izjemna, po takšni podaji enostavno moraš zabiti. Dokončal sem akcijo in zadel, toda vse ostalo je opravila ekipa. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil še našim navijačem, med katerimi so bili tudi moji najbližji. Prevozili so 9 ur s kombijem, da bi bili z nami. Slišali smo jih kljub veliki podpori, ki jo je imela domača ekipa, tako da ta bojevita predstava je bila tudi za njih. Vsi skupaj pa se moramo zavedati, da smo zdaj naredili en korak naprej. Zato moramo ohraniti to raven igre in tako nadaljevati tudi v prvenstvu.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15