Članek
V napovedniku sobotne tekme v Ljudskem vrtu (ob 20.15) Ante Šimundža in Andraž Žinič
VSI ŽELIJO ZAČETI IN OSTATI DO KONCA
Foto: Drago Wernig
Nadaljevanje ligaškega tekmovanja s krogom št. 14. Za nas z vrnitvijo v Ljudski vrt in začetkom nove misije. Po porazu proti Bravu z namenom po vrnitvi na zmagovite tirnice.

“Priprave so potekale po ustaljenem ritmu. Po opravljeni analizi zadnje tekme smo usmerili trenažni proces k odpravljanju pomanjkljivosti, verjamem, da bomo čim več zadev izboljšali. Seveda pa je to lažje povedati kot uresničiti. Nihanja bodo še vedno prisotna, pomembno je, da se fantje zavedajo pomena nenehnega dokazovanja in da prevzemajo odgovornost v igri. Zavzetost med tednom je bila na ustrezni ravni, tudi glede kadra je stanje spodbudno. Mitrović še vadi po individualnem programu, preostali so nared za nastop. Vsi kažejo, da želijo začeti tekmo in preživeti na igrišču vseh 90 minut,” v napovedniku tekme z Rogaško, ki se bo v soboto začela ob 20.15, Ante Šimundža.

Pred enim izmed treningov smo bili deležni tudi zanimive popestritve: v četrtkovem dopoldnevu so Josipa Iličića obiskali navijači Atalante, ki so se odpravili proti Gradcu na tekmo s Sturmom.
“Top zadeva, takšen dogodek pomeni privilegij za celotno mesto. Josip Iličić je veliko ime evropskega nogometa, zgodba je bila prepoznavna, tudi številni tuji mediji so povzeli, kar so mu pripravili navijači. Privilegij je, da je Jojo tukaj. Zame pa je najbolj pomembno, da je motiviran in si želi dvigniti fizično pripravljenost ter doslej tudi sam ni bil zadovoljen s seboj. Ko vmes nisi v tekmovalnem ritmu, je za ponovno privajanje na igralni ritem potreben čas. Ko si izkušenejši, je ta čas krajši. Pri Josipu je opazno, da se ta čas privajanja na igro hitro skrajšuje.”

Naslednje skupno poglavje: v sobotnem večeru v Ljudskem vrtu dvoboj z Rogaško.
“Kot novinci v prvi ligi po dolgem času imajo energijo, ki jih vodi v boju za obstanek. Želijo obdržati prvoligaški status, ob tem je Ljudski vrt stadion, ki iz marsikoga izvleče več, kot je morda v določenem trenutku sposoben, tako da lahko pričakujemo njihovo fanatično bojevitost in željo po dokazovanju. Zato moramo biti na višji ravni, miselno in v različnih dejavnikih. Predvsem pa preprečiti zadeve, ki jih počnejo dobro in tekmecem vsiliti naš način igre, da bi prišli do želenega rezultata. Pričakujem, da se bodo naše zadeve v igri premikale na boljše iz tekme v tekmo, a je treba razmišljati le o vsaki naslednji tekmi. Zdaj je za nas najpomembnejša Rogaška.”

Spomin na prvo tekmo v letošnji sezoni proti moštvu iz Rogaške Slatine je še boleč, Andraž Žinič o utripu slačilnice: “Vemo, kako smo se opekli na prejšnji tekmi. Zapravili smo vodstvo, prednost dveh golov nam ni zadostovala za zmago in v končnici smo zapravili točki, s tem pa prekinili do tedaj uspešno prvenstveno serijo. Šlo je za neprijetno izkušnjo, moramo pa zdaj ostati zbrani do zadnjih trenutkov, izboljšati osredotočenost in storiti vse, da zmaga ne bo vprašljiva.”

Martin Milec je poškodovan, Andraž Žinič se je zdaj ustalil ob desni stranski črti in ima med jesenskim delom drugačno vlogo.
“Razumljivo je vse prej kot preprosto vstopiti v kapetanove čevlje. Še posebej v našem primeru, ko je bil dolgo prvi izbor Martin Milec, ki je že toliko prispeval za ta klub. Trudim se pomagati ekipi in dodati svoj delež, da bi čim boljše nadaljevali ter zaključili sezono.”

22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15