Članek
S trenerjem o najpomembnejših ugotovitvah po zmagi s preobratom
NA TAKŠEN NAČIN SE RAZVIJA ZNAČAJ
Foto: Drago Wernig
“Prigarana zmaga. Za nami je zahtevna tekma, v kateri smo imeli slab vstop. Zgodila se nam je uvodna nepazljivost in potem tista akcija, ko smo iz tretje žoge dobili gol, kar je za tekmovalnost zelo slabo. Bilo pa mi je všeč, da smo se skozi tekmo dvigovali. Prevladovali smo in sicer pozno zadeli, toda po prikazanem povsem zasluženo prišli do zmage,” je poudaril Ante Šimundža po pestrem dogajanju med sobotnim večerom v Ljudskem vrtu.

Konec dober, vse dobro. Ob osvojenih točkah pa je dramatična tekma s srečnim razpletom prinesla več pomembnih ugotovitev.
“Zadovoljen sem s pristopom, idejo v igri, ki pa pogosto ni bila uresničena. Imeli smo ogromno težav pri predaji žoge, toda trenutno je to naša realnost. Dokler ne bomo prešli na želeno mentalno raven in prišli do avtomatizmov v igri, bomo na vsaki tekmi trpeli. Kljub temu pa smo imeli 19 udarcev, 9 v okvir vrat. Tudi posest je bila na naši strani (65:35), imeli smo 11 kotov. Prevlada je bila opazna. Videli smo pravi tekmovalni dvoboj, kar razvija značaj.”

Nezbranost na začetku tekme je privedla do negotovosti vse do končnice. Ni pa pokvarila skupnega vtisa.
“Začeli smo z blokiranim udarcem, od te situacije je prišlo do mrka v naši igri. Moteč je bil slab odziv obrambe pri prejetem zadetku, saj bi žogo morali izbiti, potem pa veseli, da se je obramba dvigovala. Prav tako kot celotna ekipa. Zadeli smo prečko, nasprotniku nismo prepustili ničesar. Razen protinapadov. Čeprav so nam iz teh protinapadov povzročali kar nekaj preglavic, saj sta napadalca gostov dobro zadrževala žogo, je bila naša obramba zelo zbrana in ni več dovolila nobenega udarca proti vratom. Pričakoval sem zahtevno tekmo. Imeli smo ideje, rotirali med tekmo z igralci. Bilo pa je v 1. polčasu premalo teka in menjavanja položajev, imeli smo preveč izgubljenih žog. Če nimaš tega, da moraš iztisniti na tekmi vse razpoložljive moči, imaš težave. Zadeve še vedno zastavljamo. To ni izgovor, ampak dejstvo. Do decembra moramo priti do avtomatizmov. Če nekaterih zadev ni prisotnih, se mora proces nadaljevati. Delamo, se spodbujamo med seboj. Me pa kljub napakam veseli, da si fantje želijo in to je prava pot.”

Po prvi tekmi na klopi brez, tokrat je Ante Šimundža v primerjavi s prejšnjo tekmo posegel po štirih spremembah v začetni enajsterici.
Božić je prispeval asistenco in s prodori prinesel živahnost, Iličić je bil na igrišču skoraj celotno tekmo, deloval v obeh smereh, šprintal tudi v 75. in 80. minuti. Skuka je oddelal tekmo, bil nevaren in še lahko dvigne raven igre. Vsak je opravil svoje, zmagali smo. Moj namen je, da fante postavim na igralne položaje, ki jim najbolj ustrezajo. Vsak pa mora pokazati, da si želi in zasluži igrati. Ostali, ki so začeli, so s plusi in minusi opravili zahteve v pozitivni smeri. Še vedno pa iščemo igralce, ki bodo značajsko lahko povsem prenesli breme zahtevne tekme.”

Med napovednikom tekme je trener izpostavil pomen stopnjevanja ritma, kar je dobilo ustrezno potrditev. Za drugi zadetek sta poskrbela Soudani in Castro, ki sta oba prišla pozneje v igro.
“Zame je zelo pomembno, da se širi ekipa, ki želi igrati. To mi je bilo všeč že med treningi, ko je bila opazna ta želja. Menjave so opravljene z namenom, da ohranimo dovolj visoko raven igre ali jo še dvignemo. Veseli spoznanje, da so fantje, ki so vstopili pozneje, vstopili z zmagovalno miselnostjo. To je zelo pomembno.”

22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15