Članek
Preklop na pokalno tekmovanje: že v torek znova v Ljudski vrt. Začetek dvoboja z Jurovskim Dolom ob 16.00.
ZAVZETO IN ODLOČNO ZA KORAK NAPREJ
Foto: Drago Wernig
Začenjamo tudi pokalno tekmovanje. Prvo poglavje v Ljudskem vrtu, v torkovem popoldnevu. Ob 16.00 NK Maribor – NK Jurovski Dol. Ob posebnem mejniku za člana 1. lige MNZ Maribor se obeta na tribunah veliko število gostujočih navijačev, kar daje tisti poseben čar najbolj množičnemu tekmovanju. Vstopnice so na voljo po polovični ceni (7 EUR odrasli, 3 EUR do 15 let). V ponedeljek v Vijol’čni Bajti ali do tekme prek spleta tukaj

Po vrnitvi na zmagovite tirnice med dvobojem z Rogaško želimo ostati na tej poti in nadgraditi dosedanje predstave.
“Nihče ne mara porazov, vsaka zmaga ima večkratni pomen. Sobotna je bila pomenbna tudi zaradi spoznanja, da smo prišli do preobrata. Prvih 20 minut smo se nekoliko mučili, potrebovali smo nekaj časa, da ujamemo in dvignemo ritem. Nato pa smo prevladovali. Na koncu smo sicer imeli tudi nekaj sreče, da smo zabili že ob vstopu v sodniški podaljšek, toda sreča spremlja pogumne. Ta gol smo si s trudom in delom tudi zaslužili,” o sobotni izkušnji Marko Božić, ki je odprl pot do izenačenja z izjemnim prodorom.

“Vesel sem, da sem pomagal z asistenco. Repas je nato spretno, natančno zaključil akcijo. Treba je priznati, da so se tekmeci dobro pripravili na nas. Zato je bilo pomembno, da smo po slabši otvoritvi tekme ostali mirni, zbrani. Ko smo dvignili tempo, pa smo si priigrali več priložnosti in dosegli namen.”

Zdaj sledi preklop na pokalno tekmovanje. Kot v lanski sezoni za uvod proti nižjeligašu, vendar z jasno izraženim ciljem.
“Nikogar ne moreš podcenjevati, tega se dobro zavedamo. Moramo igrati zavzeto, odločno, si zagotoviti napredovanje in potem od srede znova velja popolna osredotočenost na sobotni dvoboj z Domžalami, saj imamo še veliko za opraviti v prvenstvu. Zdaj pa smo z mislimi le pri pokalni preizkušnji. Pripravljamo se na to tekmo, da storimo naslednji korak naprej v igri in ob vračanju samozavesti pridemo do boljše podobe na igrišču.”

22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15