Članek
Pokalna premiera v letošnji sezoni pred 3500 gledalci, v odzivu po tekmi trener in trikratni strelec
PRISTOP KOT OSNOVNA ZAHTEVA
Foto: Drago Wernig
Potrditev napredovanja in delitev minutaže, a tudi širjenje nogometne zavesti na najlepši način. Torkov dvoboj v Ljudskem vrtu je pomenil vzorčen primer, ko se pokalno tekmovanje pokaže v vsem svojem čaru in se zamisel o množičnosti izdatno obrestuje. Gostje iz Jurovskega Dola so se trudili po najboljših močeh, s seboj so pripeljali številne navijače, ki običajno na drugih tekmah navijajo za Maribor, s skupnimi močmi pa smo izpisali nadvse prijetno zgodbo.

“Smisel pokalnega tekmovanja je širjenje priljubljenosti nogometa po celotni Sloveniji. Takšna tekma pomeni le dodatno potrditev in tokrat velja dvojna zahvala. Gostom na korektni, športni igri. In navijačem, ki so poskrbeli za čudovito ozračje na tribunah. Vemo, da imamo ogromno navijačev na različnih koncih, tudi v širši okolici ljudje navijajo za Maribor. Kulisa je bila res odlična, z naše strani pa smo spoštovanje, ki smo ga želeli nameniti nasprotniku in vsem zbranim na stadionu, izkazali s pristopom. Želeli smo tekmo odigrati na najvišji ravni,” je po pestri ovoritvi pokalnega tekmovanja izpostavil Ante Šimundža.

Prvih 90 minut boja za lovoriko v znamenju učinkovite predstave, hkrati pa tudi z omogočanjem priložnosti igralcem, ki so vmes igrali manj. Ali so se vračali po vmesnih poškodbah kot Arnel Jakupović.
“Vesel sem, da je poškodba preteklost in da sem znova lahko na igrišču. Moja naloga je, da pomagam ekipi z zadetki, tokrat sem jo dobro izpolnil. Za nami je prijetna izkušnja, ki so jo omogočili tekmeci s športno igro in navijači, kateri so na tribunah ustvarili ozračje za dodaten navdih na igrišču. Zavedamo se, da je vsaka tekma pomembna in pomeni priložnost za dokazovanje. Cilj je izpolnjen in gremo naprej, korak po korak. Z velikim motivom se usmerjam k naslednjemu treningu, nadaljnjem delu in se veselim nove priložnosti v soboto, ko bi znova rad pomagal ekipi tudi k uspešnem nadaljevanju prvenstva,” je poudaril trikratni strelec.

Ko potegnemo črto pod uvodnim dejanjem pokala, je bilo trenerjevo vodilo izpolnjeno.
“Osnovna zahteva je bila povezana z ustreznim pristopom, ta je bil opazen. Fantje dobivajo in sprejemajo informacije, da se je treba boriti zase, za drese. Le na takšen način me lahko izzovejo, da si bodo zagotovili mesta v ekipi. Nikomur ne pripadajo minute po pogodbi, temveč si jih morajo izboriti s svojim delom. Usmerjamo se k naslednjim obveznostim z zavedanjem, da ne bomo uspešni, če ne bo enakega pristopa v nadaljevanju delovnega procesa.”

22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15