Članek
Marcel Lorber po ustalitvi v začetni enajsterici zdaj tudi z nadgradnjo v obliki učinkovitosti
ZAVEDAM SE POMENA NENEHNEGA DOKAZOVANJA
Foto: Drago Wernig
Zgodba, ki ji velja nameniti posebno pozornost v dosedanjem delu sezone, je povezana z najmlajšim v slačilnici. Marcel Lorber odpira nova poglavja, dela pomembne korake naprej na razvojni poti in se je povsem ustalil v začetni enajsterici. Doslej ni dobil priložnosti od prve minute le na eni tekmi, ko je bil v kadru, v petem krogu proti Rogaški, vendar je tudi takrat vstopil v nadaljevanju in odigral ves drugi polčas. Vmes pa je izpustil dvoboj četrtega prvenstvenega kroga z Bravom zaradi izključitve proti Aluminiju.

“Zgodilo se je dokaj nepričakovano, da sem postal član prvega moštva, a sem bil, seveda, hvaležen za vse minute, ki sem jih dobil. Obdobje prilagajanja je zahtevno in potrebuje svoj čas, igra je hitrejša, dvoboji so trdnejši kot v mladinski konkurenci. Ob začetku sezone sem pridobil prve uvodne izkušnje, vsaka priložnost je bila dragocena, po vsaki tekmi pa je bilo treba odmisliti, kar je bilo in se usmeriti k novim obveznostim. Zavedam se pomena nenehnega dokazovanja. Imam veliko rezerv in lahko še izboljšam različne zadeve v igri,” pravi 19-letni zvezni igralec, ki je vmes poskrbel tudi za nadgradnjo.

Napadalni učinek ne sodi med njegove glavne zadolžitve, a mu je uspel nov mejnik. Najprej je na prvenstveni tekmi proti Muri dosegel prvi zadetek v članski konkurenci, na torkovi pokalni preizkušnji proti Jurovskem Dolu pa se je med strelce vpisal dvakrat.
"Po menjavi trenerja se je moja vloga na igrišču nekoliko spremenila, zdaj imam tudi bolj napadalne naloge, prej je bila bolj v ospredju obrambna usmeritev. Ustreza mi spoznanje, da sem bližje vratom nasprotnika in skušam biti nevarnejši pri zaključkih. Vsaka tekma, na kateri dobim priložnost, mi pomeni le še dodatno motivacijo za naprej. Vem pa, da je treba ponavljati dobre predstave, zavzeto oddelati vsak trening in poskrbeti za nadaljnji napredek.”

Nov izziv sledi že v soboto in prinaša novo priložnost za dokazovanje.
“Ekipa Domžal je prepoznavna po veliki količini teka, nenehnem ‘presingu’ in veliki bojevitosti. Zato moramo odgovoriti z enako ali še večjo mero bojevitosti in želje. Le tako lahko pridemo do vseh treh točk.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15