Članek
Trenerjev napovednik sobotnega gostovanja v Domžalah (17.30)
POMEMBEN JE EKIPNI NAPREDEK
Foto: Drago Wernig
Zaključni del priprav na prvenstveni krog št. 15. Naslednja postaja Domžale, s popotnico v obliki dveh zaporednih zmag na domačem igrišču.

Trenerjev napovednik sobotnega dvoboja, ki se bo začel ob 17.30: “Preklop s pokalnega na ligaško tekmovanje je zelo pomemben. Pokal ima svojo specifiko, fantje so bili zavzeti, z ustreznim pristopom. Zadeva je opravljena po načrtih, nadaljujemo s tekmovanjem, ki je najpomembnejše za nas. Pričakujemo agresivne tekmece in se zavedamo, da nas čaka zahtevno gostovanje.”

Obračuni z Domžalami so po že ustaljenem vzorcu dinamični, tudi s precej nepredvidljivosti.
“Proces, ki ga izvajamo, je namenjen, da izvlečemo iz vsakega posameznika največ, kar je mogoče. Pri tem pa skušamo doseči, da najdemo svoj DNK in rastemo kot ekipa. Kdo je nasprotnik, je seveda pomembno, toda osredotočenost je predvsem na nas in na našo izvedbo. Da je tekma dinamična, sta potrebni dve ekipi in temu smo bili priča v preteklosti. Domžale imajo prepoznavnost pri zadevah, ki jih želijo delati. Tekmece moramo onemogočiti in jim ne dovoliti preveč prostora. Rešitev je, da smo ves čas blizu. Domžalčani precej rotirajo tudi znotraj tekme, igralci menjujejo položaje. Dinamični smo lahko tudi mi, osrednja naloga pa je skušati vsiliti naš način igre.”

Kadrovske novice v pričakovanju tekme: do nadaljnjega ostaja na seznamu poškodovanih Milec zaradi težav s hrbtom, še dolgo bo manjkal Sikošek. Igralci, ki so okrevali, pa so medtem izkoristili priložnost in se med pokalno preizkušnjo vračali v tekmovalni ritem.
“Stanje je spodbudno. Mitrović ni čutil težav po odigrani tekmi, prav tako Antolin. Zaradi specifičnosti tekme smo želeli posameznikom odmeriti čim daljšo minutažo, saj zahtevnost tekme ni bila na visoki ravni. Jakupović je kot eden izmed tistih, ki so igrali manj, ostal na igrišču vseh 90 minut, kar ni bilo načrtovano. Tudi njegov odziv je bil dober, vsaka minuta je pomembna za tekmovalni ritem. Podobna zadeva je bila pri Iličiću in Soudaniju med vračanjem po poškodbi, tako je zdaj pri Jakupoviću.”

V ospredju pa ostaja osredotočenost na nadaljevanje želenega procesa in skrb za izboljšanje vijol’čne podobe.
“Odkar sem prišel, so vsi igralci na treningih na visoki ravni. Nihče ni preračunljiv. Vsak ima svojo kakovost, to je dejstvo. Najbolj pomembno pa je zame, kako napredujemo kot ekipa. Fantje so željni dokazovanja in se zavedajo pomena zdrave konkurence. Ko dobiš priložnost, jo je treba izkoristiti. Osredotočeni smo nase in skušamo odpravljati pomanjkljivosti. Če si miselno na pravi ravni, gre hitreje. Mentaliteta dojemanja ostaja bistvenega pomena. Ko smo analizirali prejete zadetke na prejšnjih tekmah, je opazno, da so bile zadeve rešljive. Zato je treba dvigniti stopnjo zbranosti in jo ohranjati skozi celotno tekmo," je poudaril Ante Šimundža.
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15