Članek
Zmaga z dvojnim pomenom: prva prvenstvena v gosteh po več kot treh mesecih
VZTRAJALI PRI SVOJEM NAČRTU
Foto: Drago Wernig
Iz Domžal z drugo zaporedno zmago, skupaj tretjo, če prištejemo še pokalno tekmovanje. Po hitrem zaostanku, glede na priložnosti, zasluženo do preobrata. Dolgo smo čakali na slavje v gosteh, več kot tri mesece. V sobotnem večeru pa dosegli zadetka ob pravem trenutku, zaključku prvega in začetku drugega polčasa, kar je tlakovalo pot do razpleta po željah.

“Za nami je dinamična tekma. Zelo pomembno je bilo, da smo onemogočili tekmece pri izražanju njihove kakovosti. In da smo tudi po prejetem zadetku ostali pri svojem načrtu. Glede na prikazano, še posebej v prvem polčasu, smo bili dobri, si ustvarili precej obetavnih situacij. Pred golom smo bili nekoliko nemirni, tukaj se moramo popraviti, toda zamisli, kam želimo priti, smo izkoriščali vrhunsko. Če bi zaostajali ob odmoru, bi bilo nepravično, ampak to je nogomet. Vztrajali smo, nismo izgubljali glave. Vmes smo imeli v drugem polčasu deset minut gor-dol, kar ni v redu, ampak na koncu je bila naša zmaga zaslužena,” je med prvo analizo dvoboja 15. kroga izpostavil Ante Šimundža.

Ekipa je nadaljevala z nadgradnjo dobrih iger, ki jih je prikazala v zadnjem obdobju. Strelca za zmago, za overitev moštvenega truda, pa sta bila Marcel Lorber in Hilal Soudani.
“Marcel je odlično zadel, nasploh odigral dobro tekmo. S plusi in minusi. Kar je pomembno, velikokrat je bil na pravem mestu. Ima še ogromno prostora za napredek, toda pomembno je, da vztraja. Prispeva svoj delež ekipi in ekipa ga podpira. Zanj pa velja kot za ostale. Pri tem, kar počne, ne sme popustiti, saj ne bo dobro za njega. Soudani je potrdil kakovost. Spoznanje, da sprejema informacije in želi napredovati, pa je pokazatelj prave smeri mlajšim igralcem. Ob takšnem pristopu je lahko le še bolši. Ob posamični imamo kakovost tudi kot ekipa, ki pa jo je treba izraziti na pravi način. Potrebno je dobiti samozavest, vztrajati in verjeti vase.”

Po prekinitvi črnega niza izven Ljudskega vrta je zdaj čas za vrnitev v vijol'čni dom. V nedeljo, 12. novembra, štajerski derbi. Maribor - Celje, z začetkom ob 15. uri.
“Igramo doma, na svojem stadionu. Na drugi strani bo zahteven nasprotnik, ampak to ne zmanjšuje naših ambicij. Vemo, kaj se od Maribora pričakuje na domačem igrišču. Sledijo temeljite priprave, z mislijo o zmagi. Česa drugega nisem vajen. Pomembno je, da smo osredotočeni. Da nadgrajujemo avtomatizme, ki jih želimo vpeljati. Pri tem procesu ne gre čez noč, toda pomembno je, da fantje med tekmami prepoznavajo situacije. Zanima nas le prva naslednja tekma, ki sledi in tako bo do konca jesenskega dela.”

22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15