Članek
Hilal Soudani o uspešni soboti v Domžalah in takojšnjem usmerjanju k nedeljskem štajerskem derbiju
ZMAGA IŠČE ZMAGO
Foto: Drago Wernig
“Čestitke ekipi, trenerju, vsem v strokovnem štabu za zmago. Bila je zelo pomembna tekma, glede na situacijo, v kateri smo se znašli. Potrebovali smo nove točke in odigrali res dobro tekmo. Znašli smo se v zaostanku, a nismo padli. Gol pred odmorom za izenačenje je veliko pomenil, ob vrnitvi iz slačilnice pa smo zadeli še drugič, kar nam je olajšalo nadaljevanje tekme," ob pogledu z igrišča po tekmi 15. kroga Hilal Soudani.

Z želenim razpletom je bil prekinjen neprijeten niz: dosegli smo prvo prvenstveno zmago v gosteh po 23. juliju.
“Gremo korak po korak k napredku v igri in izboljšanju stanja na lestvici. Vedeli smo, da tekma ne bo lahka. Proti Bravu smo izgubili in ostali dolžniki, tokrat smo bili na igrišču v boljši podobi. Pripravljeni smo bili na to, kar nas čaka v Domžalah. Dosegli smo namen, se vrnili domov s tremi točkami in se že osredotočamo k naslednjim obveznostim.”

Za odločilno potezo je poskrbel naš sogovornik v 47. minuti. V prvem polčasu se ni izšlo, po vrnitvi iz slačilnice je natančno naciljal za končnih 1:2.
“Vedno verjamem, da bom med strelci. Škoda, da nisem mogel zabiti že v prvem polčasu, saj sem imel dve priložnosti. Toda bistvenega pomena je, da smo zatresli mrežo. Ko ne zadeneš prvič, moraš ostati miren in čakati na naslednjo priložnosti. Vesel sem zaradi zadetka. Zahvaljujem se vsem soigralcem, brez njih mi ne bi uspelo. Toda najbolj pomembno je, da smo zmagali in zelo sem vesel.”

Po medsebojnih čestitkah za uspešno soboto takoj preklop k naslednjemu vikendu. Začenjajo se priprave na štajerski derbi, v nedeljskem popoldanskem terminu (ob 15.00) sledi obračun z vodilnimi Celjani.
“Zmaga išče zmago. Pred nami je nov pomemben izziv, zavedamo se, da nas znova čaka zahtevna naloga. Ne samo zaradi spoznanja, da igramo proti Celju. Nobena prvenstvena tekma ni lahka. Za nas je spodbudno spoznanje, da smo zmagali in gremo z dodatno samozavestjo v naslednjo tekmo.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15