Članek
Trenerjev napovednik nedeljskega štajerskega derbija v Ljudskem vrtu
IGRAMO DOMA, TO POVE DOVOLJ
Foto: Drago Wernig
Tekma, ko je znova prisoten dodaten naboj. Ko se vstopnice iščejo že v predprodaji in se čuti pozitivna vijol’čna energija. Z vmesno utrditvijo moštvene samozavesti, po treh zaporednih zmagah je razpoloženje v slačilnici med zaključnimi pripravami na štajerski derbi, ki bo v Ljudskem vrtu v nedeljo, z začetkom ob 15. uri, spodbudno.

“Naslednja tekma proti vodilni ekipi na lestvici ne spreminja naših ambicij ali predvidenih zamisli. Igramo doma, pred svojimi navijači. To pove dovolj o naših namenih. Pričakujem trdo, zahtevno tekmo, v kateri bomo skušali tekmecem vsiliti naš način igre in onemogočiti njihove prednosti. Želimo z našo igro doseči, kar gostom ne ustreza,” poudarja v pričakovanju štajerskega derbija Ante Šimundža.

S kom v nedeljski boj s Celjani?
“K sreči nimamo dodatnih kadrovskih težav. Feta je bil operiran in je zdaj v domači oskrbi. Razen Laušića, ki ima štiri rumene kartone, so preostali razpoložljivi kandidati za nastop na voljo. Boj za drese je odprt, vsak pritiska vsakogar. Ni razlike med posameznimi igralnimi mesti. Konkurenca je ostra, kar je dobro za napredek ekipe.”

Spoznanje, da morebitna zmaga v krogu št. 16 omogoča možnost dodatnega zmanjšanja zaostanka na vrhu lestvice in vključitve v boj za prvaka, prinaša le še dodaten motiv. Kakšen je bil delovni utrip med tednom?
“Zaradi slabega vremena smo vmes iskali nadomestne rešitve glede igrišč, a smo med treningi opravili precej dobrih zadev. Fantje niso pod pritiskom, so pa osredotočeni in z ogromno adrenalina. Če se vrnemo nazaj, k usmeritvam, ki smo si jih zastavili do decembra, ta tekma ne spreminja ciljev in poti, po kateri želimo iti. V vsako tekmo, odkar sem tukaj, gremo z namenom, da osvojimo tri točke. Pri tem se vedno kaj vpraša tudi nasprotnika. Tokrat prihaja v Ljudski vrt ekipa, ki je na prvem mestu. Toda ne gledam, kaj bi nam v tem pogledu prinesla zmaga, ampak razmišljam le o tem, kako bomo delovali na igrišču.”

Nedeljski dvoboj ima tudi obrobno zgodbo, na celjski klopi bo trener, ki je še 1. oktobra vodil našo ekipo in jo zelo dobro pozna. Kdo je v prednosti?
“To zame ni pomembno. Za nas je pomembno, da se ustrezno pripravimo na dvoboj in naredimo vse, kar je v naši moči, da bomo uspešni. Kdor je tukaj v prednosti zaradi prejšnjih zadev, je vprašanje za vsakogar posebej. Pri tem gre za zgodbe izven igrišča, mi pa želimo tekmovati na igrišču. Nasploh se vsi zelo dobro poznamo med seboj. Tudi sam nekatere posameznike v celjskem moštvu poznam do podrobnosti, morda celo boljše kot sami sebe. Toda to ne odloča, igrišče je tisto, ki bo odločalo o razpletu. Ni dvoma, da ima Celje posamično kakovost, z igralci, ki lahko odločijo tekmo. Dejstvo je, da so po spremembi na klopi nekoliko spremenili postavitev, toda ohranili so določene zadeve, predvsem pa imajo posamično kakovost. Zato moramo biti v igri ena na ena zelo blizu in zelo agresivni. Naš namen pa je, da iščemo svojo pot do uspeha, da skozi kolektiv pridemo do želenih zadev in da ekipa vrže posameznika na površje.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15