Članek
Utrip slačilnice: Jan Repas v pričakovanju dvoboja s Celjem (Ljudski vrt, nedelja, 15.00)
PRILOŽNOST ZA PRIKLJUČEK K VRHU
Foto: Drago Wernig
Odštevanje se izteka… Še sobotni trening, zadnji pred tekmo, odhod v karanteno in med skupnim bivanjem bodo izpiljena še zadnja poglavja vijol’čnega načrta za štajerski derbi.

O utripu slačilnice pred dvobojem z vodilnimi Celjani Jan Repas: “Vemo, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Treba bo opraviti svoj del naloge stoodstotno in še dodati kaj več. Lestvica pove dovolj, Celjanom namenjamo dolžno spoštovanje. Zavedamo se, da bo potrebna izjemna tekma pri namenu, da bi tri točke ostale v Ljudskem vrtu, vendar verjamemo vase in v svoje zmožnosti.”

Nedeljska tekma ima dvojni točkovni pomen, saj omogoča tudi priložnost za priključek k vrhu lestvice.
“Ta tekma prinaša možnost, da spremenimo razmerje na lestvici in se točkovno približamo vodilnim. Zato bo zahtevna tudi s psihološkega vidika, a bo treba odmisliti vse preostale zadeve in se osredotočiti nase ter na lastno izvedbo na igrišču. Pripravljamo se le na naslednjo tekmo, na kateri nas zanima poln izkupiček.”

Koliko lahko na zaključne priprave ali razplet vpliva spoznanje, da Damir Krznar dobro pozna našo ekipo?
“Ker se dobro poznamo med seboj, bo tekma nedvomno še dodatno zanimiva. Vendar menim, da to spoznanje ne šteje oz. ne bo imelo odločilnega pomena. Obeta se velik boj, morda smo celo mi v prednosti. Tudi v Celju so se zgodile spremembe, nekatere zadeve pa so ostale podobne kot pri prejšnjem trenerju. Ogledal sem si tekmo proti Olimpiji, imeli so nekaj smole, da niso izkoristili priložnosti. Moramo jim onemogočiti, da bi prihajali do priložnosti. Zavedamo se, da so igralci Celja tehnično izjemno močni. Nevarnosti nam pretijo z različnih strani, sposobni so s preigravanji, podajami priti do obetavnih situacij. Če bomo stali blizu in dosledno opravili obrambni del obveznosti, si bomo olajšali pot do uspeha.”

Na zadnjih tekmah je bil Jan Repas tudi nevarnejši pri zaključkih, z dvema goloma in dvema asistencama je prispeval pomemben delež na obeh zadnjih tekmah na domačem igrišču.
“Tudi pri prejšnjem trenerju sta se ‘osmici’ vključevali v napadalne akcije, vendar nama je zdaj obema z Marcelom steklo tudi v statističnem pogledu. Zahteve so nekoliko drugačne, tudi konkurenca te žene naprej. Nasploh pa je pri vseh igralcih prisotna velika energija. Ni popuščanja in želimo narediti pomemben korak naprej.”

Nedeljsko popoldne v Ljudskem vrtu. Maribor – Celje, ob 15.00. Razlogov za skupnih 90 minut v vijol’čnem domu ne manjka…
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15