Članek
Trenerjeva ocena nedeljskega dvoboja, ki sta ga zaznamovala različna polčasa
Z MENJAVAMI NISMO DOBILI ENERGIJE
Foto: Drago Wernig
Štajerski derbi je imel prijetno kuliso na tribunah, žal pa ni dobil želene rezultatske potrditve. Nismo bili brez priložnosti, toda odločilna poteza je uspela gostom in v Ljudskem vrtu je slavila vodilna ekipa.

“Dejstvo je, da se nam je zgodilo nekaj zadev, na katere ne moreš vplivati. Z naše strani, strateško, glede na načrt tekme, smo imeli po prikazanem v 1. polčasu dobro strategijo. Igrali smo dobro, nismo pa igrali odlično. Ker nismo zabili gola. Tekmeci si niso priigrali obetavnejših situacij, onemogočili smo njihove dobre lastnosti. Nato pa se je zgodila poškodba Vrhovca, ki je nedvomno vplivala na ekipo. Igralci, ki so vstopili v igro, pa niso prinesli tega, kar jim je uspelo na prejšnjih tekmah. Ni bilo tiste kakovosti in energije, tukaj smo bili v primanjkljaju, tako da je Celje lahko prevladovalo. Pričakoval sem več, predvsem, da se bomo boljše odzvali, ko smo se znašli v težavah. Ko pride do težav, se jih ne ustrašimo, ampak je namen, da jih rešujemo. Pri tem smo bili slabši in to je bil vzrok, da je šlo nadaljevanje tekme v nepravo smer. Celje je zabilo, mi nismo in tri točke so zasluženo pripadle gostom,” je po nedeljskem dvoboju poudaril Ante Šimundža.

Tekma je imela različna polčasa, na nadaljnji potek dogodkov je precej vplivala poškodba Blaža Vrhovca.
“Vrhovec je glede njegovega pristopa in dojemanja odličen, ve, za kaj gre. Ima neizmerno energijo in je zelo dobro nadomestil Pihlerja. Ko se zgodi takšna neprijetnost, nimaš vpliva. Dvoboj ni deloval nevaren, je pa bil težaven in je privedel do določenega šoka za igralce. Tukaj moramo dozoreti, storiti korak naprej, da lahko izničimo takšne dejavnike in se ne glede na vmesne dogodke osredotočimo na tekmo. Pri odločitvi o menjavi sem razmišljal, kako doseči, da bi bilo čim manj vpliva in bi ekipa enako ali podobno funkcionirala naprej, toda zadeva ni delovala več tako zanesljivo. Glede na kakovost, ki jo premorejo in na storjeno med trenažnim procesom, sem bil negativno presenečen nad deležem igralcev s klopi. Kolikor sem bil pozitiven po Domžalah, sem zdaj bil negativen. Dali smo prostor tekmecem, kar ni v redu. Pri tem ni pomembno, v kateri postavitvi si. Kar smo dobro počeli v prvem, nismo več v drugem polčasu. Če želimo igrati na visoki ravni, se moramo boljše odzivati na vmesne nepredvidljive okoliščine. In to je spet en proces, na katerega se moramo vsi skupaj navaditi.”

Odločila je napaka v naši obrambni vrsti v 70. minuti in Celjani so prišli do zmagovitega zadetka ter povečanja prednosti.
“Ko vidiš, da si v določenem moštvenem padcu, da se je spustila raven igre in se nasprotna ekipa dviguje, si tega ne smeš dovoliti. Leva, desna stran, dolga žoga. Izbira rešitve ni pomembna, nima pa logike odločitev za takšno potezo in podajo naprej. Tega si kot tekmovalna ekipa ne smeš dovoliti.”

Na reprezentančni premor s porazom in slabšim izhodiščem za jesenski finiš. Priložnosti, da bi zmanjšali zaostanek in zapletli boj za vrh lestvice, nismo uspeli izkoristiti.
“Še ga bomo. Ne razmišljam o preostalih, ampak le o svoji ekipi. Pomembno je, da bodo zadeve šle navzgor. Glede na vse skupaj, kar počnemo, vidim napredek ekipe in posameznikov. Nikdar nisem želel, da smo simpatična ekipa. Vedno sem želel, da smo tekmovalni. Po tem, kar se nam je zgodilo z Vrhovcem, nismo več bili tekmovalni in to moramo popraviti.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
27
Bravo
25
Domžale
20
DNŠ Mura
18
Aluminij
16
Radomlje
13
Rogaška
12