Članek
Letošnji akciji »Movember« se je pridružil tudi NK Maribor
OZAVEŠČANJE O POMENU ZDRAVJA
November je mesec ozaveščanja o pomenu zdravja moških, zlasti glede preventive in zgodnjega odkrivanja raka. Letošnji akciji »Movember«, ki jo organizira Center za krepitev zdravja ZD Maribor skupaj z Društvom za boj proti raku Štajerske Maribor in Zvezo Slovenska unija pacientov, se je pridružil tudi NK Maribor.

“Sicer ne gre za več tabu, a verjamem, da bi se vsak posameznik lahko še bolj izobraževal na tem področju. Marsikatera bolezen je zahrbtna, če poskrbimo za preventivo, pa jo lahko odkrijemo prej in si tako pomagamo. Maribor je znan po tem, da zna stopiti skupaj, ko je to najbolj potrebno. Želim si, da to storimo tudi v ‘Movembru’. Kot športniki se sicer bolj usmerjamo k preventivi športnih poškodb, a imamo tudi sami precej prostora za napredek in lahko storimo še marsikaj v zvezi s splošnim zdravjem. V ta namen smo se tudi pridružili akciji z ozaveščanjem ljudi,” je pomen ozaveščanja izpostavil kapetan Martin Milec, ki je kot predstavnik kluba med udeleženci akcije v ponedeljkovem dopoldnevu na Grajskem trgu.

Rak prostate je namreč najpogostejši rak pri moških v Sloveniji in v razvitem svetu, rak mod pa je najpogostejši rak pri moških v starostni skupini od 20 do 40 let. Po podatkih Registra raka Republike Slovenije za rakom prostate vsako leto zboli 1400-1600 moških, za rakom mod pa okrog 100 moških.

32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
27
Bravo
25
Domžale
20
DNŠ Mura
18
Aluminij
16
Radomlje
13
Rogaška
12