Članek
S trenerjem o intenzivnih dnevih za boljšo podobo v končnici jesenskega dela sezone
KER SOLIDNO NI DOVOLJ
Foto: Drago Wernig
Dnevi reprezentančnega premora tokrat brez pripravljalne preizkušnje, saj bo krajši in že z vrnitvijo v tekmovalni ritem prihodnji četrtek. S preklopom na pokalni izziv. Vmes pa so aktivnosti podrejene namenu, da se doseže čim boljša podoba na igrišču do konca jesenskega dela sezone.

“Aktivnosti potekajo v skladu s pričakovanji, po predvidenem programu. Dejstvo je, da smo zadnjo tekmo pred odhodom na premor izgubili, kar pomeni, da mora biti delovna vnema, ob želji, agresivnosti na še višji ravni. Nismo zadovoljni, ne moremo se sprijazniti in zadovoljiti le s solidno predstavo, na kateri smo ostali brez točk. Storiti moramo vse, da rezultatsko krivuljo obrnemo navzgor,” o intenzivni vadbi v tem tednu Ante Šimundža.

Ob poškodovanih igralcih (Martin Milec, Aleks Pihler, Gregor Sikošek, Behar Feta) sta manjkala udeleženca akcije mlade slovenske reprezentance (Mark Strajnar je med remijem, 1:1, na pripravljalni tekmi proti Turčiji odigral prvih 45 minut, Marcel Lorber je vstopil v igro ob debitantskem nastopu v 75.), tako da so treningom priključeni tudi nekateri vijol’čni upi iz nogometne šole.
“Veseli spoznanje, da je Vrhovec nesrečni padec prestal brez večjih posledic in postopoma že stopnjuje aktivnosti. Tudi Iličić, ki je vmes imel težave z gležnjem, je nazaj v delovnem ritmu. Vemo, da bodo Milec, Sikošek in Feta odsotni še nekaj časa, tako da so razen Pihlerja, ki bo dobil prilagoditveni program, vsi predvideni kandidati za nastop že z moštvom. Zaradi manjšega števila udeležencev so se vadbi pridružili Tine Čuk, Brin Horvat in Lanej Bakšič. Vključevanje mladih ostaja stalnica, sodelovanje z nogometno šolo sodi med pomembne dejavnike, tako da bomo tudi v prihodnje nadaljevali s podobno usmeritvijo, ki je za fante dobrodošla. Predvsem glede sprejemanja avtomatizmov in principov.”

Z vstopom v nov teden pa bo že sledila preusmeritev k zaključnemu delu priprav na jesenski finiš. V četrtek, 23., bo najprej na sporedu pokalni obračun s Primorjem v Ajdovščini, v nedeljo, 26. 11., ob nadaljevanju prvenstva gostujemo pri Muri.
“Od ponedeljka se začenja cikel z večjim številom tekem. Želimo potrditi napredovanje v naslednji krog pokalnega tekmovanja, nato nadaljujemo s preloženo prvensteno tekmo. Čaka nas poln program do 16. decembra, med katerim pa ne moremo preskakovati stopnic. Zato gremo naprej korak po korak, s popolno osredotočenostjo le k prvi tekmi, ki sledi.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
27
Bravo
25
Domžale
20
DNŠ Mura
18
Aluminij
16
Radomlje
13
Rogaška
12