Članek
Ne glede na vremenske pogoje v Ajdovščini do pokalne pomladi ob popolnem nadzoru tekme
USPEŠNO PRILAGAJANJE
Foto: Drago Wernig
Oddelano, opravljeno po željah in napovedih. Z odločnim začetkom do hitre prevlade, z zadetki ob ustreznih trenutkih pa do zmage ter nadaljevanja pokalne misije spomladi.

“Pokalno tekmovanje ne dopušča spodrsljajev. Soočili smo se z izredno zahtevnim igriščem in nasprotnikom, z zahtevnimi pogoji nasploh. Toda s pristopom smo izničili vse dejavnike. S pristopom, ki je bil pravi, od začetka do konca. Kakovost imamo višjo, vendar je to treba tudi potrditi na igrišču. Fantje so jo izrazili na ustreen način in si priigrali zasluženo napredovanje. Pripravili smo se na nepredvidljive situacije. Na igranje v vetrovnem vremenu ali brez vetra. Imeli smo oba načrta, vse pa opravili s popolno osredotočenostjo. Zdaj je lahko govoriti, ko se je dobro izšlo, toda tokrat je bilo najpomembnejše, da so se fantje ustrezno odzvali,” o uspešni izkušnji iz Ajdovščine Ante Šimundža.

Dodatno opozorilo oz. poziv k povečani zagnanosti je zahteval tudi razplet tekem dan prej, ko sta se Celje in Domžale poslovila s pokalnega prizorišča po porazih proti drugoligaših (Nafta, Gorica). V pogledu z igrišča Max Watson: “Ni lahko priti na takšna prizorišča in vselej pričakovati zanesljivo zmago. Zavedali smo se, da nas čaka zahtevna tekma proti ekipi iz druge lige, z drugačnim, zgodnjim terminom začetka. To so zadeve, na katere se je treba prilagoditi. Prav tako na veter, ki je oteževal igranje. Nam je prilagajanje uspelo zelo dobro prvih 60 minut, morda manj v zadnje pol ure, ampak dosegli smo, po kar smo prišli, se vrnili domov zadovoljni in se že lahko osredotočimo na nedeljo.”

Da zanesljiva zmaga ni bila potrjena še z nedotaknjeno mrežo, je poskrbel prejet zadetek prav v zadnji sekundi igralnega časa. Izkušeni branilec je izpostavil tudi pomen popolne izvedbe v obrambnem delu: "Takšne zadeve lahko privedejo do izgube točk, tako da moramo biti bolj pozorni. K sreči smo vodili s 3:0 in zadetek ni vplival na razplet. Moramo pa vzeti s te tekme v zakup tudi spoznanje, da je treba ohraniti popolno zbranost do zadnjega sodniškega žvižga."

Po vrnitvi iz mesta burje že preusmeritev k novim izzivom. Naslednji že v nedeljo, prvenstvo se nadaljuje z gostovanjem pri Muri.
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15