Članek
Itsuki Urata o dvojnem programu po reprezentančnem premoru
MORAMO UTRJEVATI ZMAGOVALNO MISELNOST
Foto: Drago Wernig
Teden gostovanj. Iz Ajdovščine v Mursko Soboto, tokrat ob ponovnem preklopu s pokalnega na ligaško tekmovanje.

“Zadovoljen sem z rezultatom in moštveno predstavo. Bilo je vetrovno, a smo se uspešno prilagodili na razmere na igrišču. Želimo zmagati vsako tekmo, v prvenstvu in pokalnem tekmovanju. Moramo utrjevati zmagovalno miselnost in po potrditvi uvrstitve v naslednji krog smo se že usmerili k naslednji ligaški preizkušnji. Ne bo veliko časa, a še vedno dovolj za regeneracijo in najboljšo pripravo, kot je mogoče,” o dvojnem programu po reprezentančnem premoru Itsuki Urata, ki kot prvi Japonec v Ljudskem vrtu tudi v mestu ob Dravi postaja vse bolj domač.

“Tukaj se res prijetno počutim, v klubu in mestu. Veliko pa mi pomeni tudi spoznanje, da imamo v Mariboru japonsko restavracijo in tja pogosto zahajam. Zagotovo pa je bolj hladno kot na Japonskem, tako da zdaj smo v obdobju leta, ko po treningih ne preživim prav veliko časa zunaj.”

Medtem pa mu je uspelo nogometno prilagajanje. V zadnjih štirih tekmah je trikrat dobil priložnost v začetni enajsterici, po nekaj tednih skupnega delovanja je tudi že boljše spoznal trenerjevo filozofijo.
“Imamo veliko konkurenco, na mojem igralnem položaju in v celotnem moštvu. Zame je to pozitivno, saj mi pomaga, da napredujem. Vse bolj temeljito sem seznanjen tudi s trenerjevimi zamislimi, ki odloča, komu kdaj nameniti zaupnico. Sodelovanje je odlično, razumljivo pa potrebujem še nekaj časa za popolno sprejemanje vseh zahtev. Seveda pa je najbolj pomembno, da smo uspešni kot ekipa. Vem, da nas čaka zahtevna preizkušnja proti Muri in storili bomo vse, da bomo mi tisti, ki se bomo veselili po koncu tekme.”

Nova skupna misija v nedeljo v Murski Soboti. Mura – Maribor. Znova v popoldanskem terminu, z začetkom ob 15.00.
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15