Članek
Trenerjev napovednik dvoboja z Muro (nedelja, 15.00)
ČIM DLJE IGRATI NA ČIM VIŠJI RAVNI
Foto: Drago Wernig
Zaključek novembrskega tekmovalnega programa. Pred derbijem v Ljudskem vrtu gostovanje pri Muri, vedno tekma z dodatnim nabojem in ob prijetni podobi tribun. Tudi tokrat za naše moštvo s precejšnjo podporo iz vijol’čnih sektorjev, v Prekmurje se odpravljamo z dobro popotnico s Krasa.

“Lažje je preklopiti iz tekmovanja na tekmovanje po predhodni zmagi, ki je tokrat imela dvojni pomen. Bila je pričakovana, kar je praviloma najtežje in veseli, da se je ekipa dobro odzvala. Zavedamo se, da nas čaka zahtevna tekma, proti motiviranemu nasprotniku. Zato mora biti naša motivacija na višji ravni. Smo v situaciji, ko klub postavlja nove temelje in naslednji koraki so zelo pomembni,” poudarja v napovedniku nedeljskega dvoboja v Murski Soboti Ante Šimundža.

Vmesna uspešna pokalna izkušnja v Adovščini je prinesla vrnitev na želene tirnice in ni vplivala na kadrovsko zasedbo. Dodatnih posledic v obliki morebitnih poškodb ni bilo.
“Težave ima le Božić, ki je začutil bolečino v mišici pred tekmo proti Primorju in ni vstopil v igro. K sreči deluje, da ne gre za resnejši zaplet. Vmes smo ostali tudi brez Uskokovića zaradi vnetja tetive, preostali igralci pa napredujejo pri okrevanju po predvidenem načrtu. Od vseh igralcev, ki bodo dobili priložnost, pričakujem, da so na najvišji ravni. Tako igralci, ki začnejo tekmo, kot tisti, ki vstopijo v igro kasneje. Kdor pride s klopi, lahko v minuti obrne tekmo."

Mura vstopa, ne glede na stanje na lestvici, vselej v dvoboje z Mariborom z dodatnim motivom. Med nedeljskim soočenjem potrebujemo za uspeh predstavo na visokih obratih.
“Tekmece dobro poznamo. Po spremenbi na klopi so nekatere zadeve v igri Mure drugačne, z novim trenerjem je prišlo do določenih sprememb. A se na to ne oziramo preveč, moramo se ukvarjati predvsem s seboj. Nasprotniku smo med pripravami namenili precej pozornosti, še več pa sebi. Z razmišljanjem, kako igrati na čim višji ravni in pri tem namenu uspevati čim dlje časa.”

Mura – Maribor. Nedelja, ob 15.00.
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15