Članek
Trenerjev pogled na remi z nedotaknjeno mrežo med nedeljskim dvobojem v Murski Soboti
KORAK K STABILIZACIJI
Foto: Drago Wernig
Redke so prvenstvene tekme našega moštva, ki so se v letošnji sezoni končale z neodločenim rezultatom. Na šestnajsti smo vpisali tretji remi, tokrat prvega brez golov.

“Bili smo bližje zmagi in bi si zaslužili več kot le točko. Dobro smo oddelali tekmo, principi so bili opazni. S prikazanim, po igri in zamislih, sem zadovoljen, z izkupičkom ne. Nobeni ekipi ni lahko ob gostovanju v Murski Soboti, na to sem fante pripravljal in so se dobro odzvali. Tudi v situacijah, ki nam niso šle na roko. Seveda je tukaj težko oz. nemogoče pričakovati, da bi si priigrali deset priložnosti, toda v zadnji tretjini moramo biti bolj mirni, saj imamo dovolj kakovosti. Na koncu pa se moramo sprijazniti z razpletom, boljše vrnitev s točko kot praznih rok,” je izpostavil med oceno tekme Ante Šimundža.

Pozitivno spoznanje z gostovanja v Murski Soboti: prekinjena je neprijetna serija prvenstvenih tekem, ko smo morali vsaj po enkrat po žogo v mrežo. Prvič po 30. julija brez prejetega zadetka.
“Spoznanje o nedotaknjeni mreži je pozitivno, pomeni korak naprej v želeni smeri. Ko ohraniš ničlo, se na nek način stabiliziraš. Če pa po dogajanju na igrišču ni dan za zmago, je tudi točka brez prejetega zadetka pozitivna.”

Vmes smo že veselili, vendar je bil zadetek, ki ga je v 19. minuti dosegel Marko Kolar, razveljavljen.
“Izpostaviti velja dve zelo pomembni zadevi. Mi smo zadeli, najresnejša priložnost tekmecev pa se je zgodila, ko nam ni bilo dovoljeno izvesti menjave, ki je že bila pripravljena. Iz akcije, ko je bil naš igralec že na drugi strani, saj se je pričakovala zamenjava. To so zadeve, ki bi lahko obrnile tekmo v povsem drugo smer. Odlično je, da se je Ažbe odzval, kot se je. Glede razveljavljenega zadetka pa sem najprej ob posredovanju iz VAR sobe menil, da je bil morda Kolar v ofsajdu po ubranjeni žogi ob udarcu Soudanija. Zato nismo razumeli, zakaj preverjanje morebitnega prekrška pred tem. Ob tem pa Kousa zelo dobro poznam. Spoznanje, da je po dvoboju takoj vstal in se ni odzval, mi je povedalo vse.”

In zdaj – derbi… V nedeljo, 3. 12., v Ljudskem vrtu. Z začetkom ob 15. uri.
“Najprej moramo analizirati to tekmo, potem se bomo preusmerili k derbiju. Pogledali bomo, kaj je bilo dobro, česa nismo počeli na ustrezen način. Imeli smo nekaj pomanjkljivosti, vendar smo si zaslužili več kot točko. Tega občutka se ne morem otresti. So pa vidni premiki v dinamiki igre in v želji po napadanju globine ter pri odzivih po izgubljenih žogah, kar pomeni dober obet za v prihodnje.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15