Članek
Ažbe Jug o prekinitvi serije tekem s prejetimi zadetki, naj potezi nedeljskega popoldneva in usmeritvi k derbiju
TRAJALO JE PREDOLGO
Foto: Drago Wernig
Z nedeljskega gostovanja v Murski Soboti z mešanimi vtisi. S točko, a s prekinitvijo neprijetne serije, ko nam ni uspevalo ohraniti mreže nedotaknjene.

“Odigrali smo dobro tekmo, eno boljših v zadnjem obdobju glede taktične izvedbe in postavitve. Žal pa je manjkala nadgradnja v obliki doseženega zadetka in polnega izplena. Večino časa smo imeli žogo, posest je bila na naši strani, vendar nismo bili dovolj zbrani pri zaključnih podajah v zadnji tretjini igrišča,” v pogledu iz vrat na dogajanja na igrišču Ažbe Jug, ki je ostal nepremagan na prvenstvenih dvobojih prvič po 30. juliju.

“To obdobje je bilo dolgo, predolgo. Na koncu je po tekmi z Muro pozitivno predvsem spoznanje, da nismo prejeli zadetka, kar smo si dolgo časa želeli, a nismo uresničili namena. Včasih smo v takšnih situacijah dobili gol in morali loviti zaostanek. Upam pa, da bomo vse napake, ki smo jih naredili, odpravili na naslednjih tekmah. In nadgradili ničlo v obrambi tudi z učinkovitostjo v napadu.”

Vmesni izziv je dobro prestal, z nehvaležno preizkušnjo: ni imel veliko dela med tekmo, nato pa je poskrbel za naj potezo dneva, ko je ustavil poskus Jovićevića z glavo iz neposredne bližine.
“V klubu, kot je Maribor, je to razumljivo. Zgodi se, da tudi po 60, 70 minut nimaš posredovanj, potem pa moraš prispevati delež z obrambo. To je nehvaležno, sploh v teh vremenskih razmerah, vendar sem skušal priti na udarec v optimalnem položaju glede na predložek in upal, da bo žoga dovolj blizu, da se bom lahko odzval.”

Po tekmi z Muro pa že sledi usmeritev k naslednjemu izzivu. K derbiju.
“Vsi vemo, da gre za tekmo, ki jo nestrpno pričakujemo. Tekmo za navijače, za ekipo, za vse nas. Nazadnje je bil razplet derbija v Ljudskem vrtu pozitiven in upam, da bomo tudi tokrat mi tisti, ki se bomo veselili. Sledijo temeljite priprave, z namenom, da izboljšamo določene zadeve in skušamo raveseliti navijače.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15