Članek
Blaž Vrhovec v pričakovanju derbija, zanj že dvajsetega po vrsti
ODNOS SE VEDNO OBRESTUJE
Foto: Drago Wernig
Odigral je že številne derbije. Utrip v pričakovanju tekme z največ gledalci in z največjim medijskim odtisom na domačem prizorišču mu je dobro znan. To so tiste tekme, ko je srčnost dodatno izražena. Z bojevitostjo na najvišji ravni in ustrezno miselnostjo, ki jo potrebuje ekipa.

“Dlje časa, kot si tukaj, bolj ti ta klub priraste k srcu. Tisti, ki so v Ljudskem vrtu preživeli daljše obdobje, razumljivo, bolj čutijo celotno zgodbo kot ostali. Naša naloga, mene in ostalih, ki imamo daljši staž v Mariboru, je, da to miselnost prenesemo na druge. To je proces, ki traja. Vsak dan delamo na tem, upam, da nas bo čim več fantov spremljalo pri skupnem namenu,” o odštevanju do tekme ob povečanem naboju Blaž Vrhovec.

Doslej je bil med neposrednimi udeleženci derbija na igrišču 19-krat. Kakšen bo nedeljski, zanj jubilejni, že dvajseti po vrsti?
“Vemo, kaj pomeni derbi, navijačem in vsem nam v klubu. Verjamem, da bomo v pravi, tekmovalni podobi in se bo derbi razpletel v našo korist. Moramo se zavedati njihove posamične kakovosti, ki jo je treba izničiti in izkoristiti naše dobre zadeve v igri.”

Gostje so med popotnico v najzanimivejšo tekmo domače lige v četrtek izgubili proti Lilleu v skupinskem delu evropskega tekmovanja.
“Glede na razmere na igrišču nismo mogli videti, kar bi pričakovali. Vtis o njihovi ekipi sem si tako bolj ustvaril na prejšnjih prvenstvenih tekmah. V ofenzivnem delu imajo veliko kakovosti, Rui Pedro je posameznik, ki izstopa. Treba je paziti nanj, on je tisti, ki dela razliko. Ampak ne gre za posameznike, kot ekipa, kot celota imajo kakovost. Seveda pa imamo tudi mi precej kakovosti, dobrih lastnosti in jih moramo izraziti v pravi meri,” poudarja neutrudni zvezni igralec, ki v zadnjem obdobju s kapetanskim trakom vodi moštvo in je znova v tekmovalnem ritmu.

“Manjkala mi je kontinuiteta tekem, a sem imel ves čas ustrezen odnos do dela, obveznosti, kar se je obrestovalo. Zavzeto sem treniral in čakal na trenerjevo zaupanje, to je pot. Moraš si priboriti priložnost, ko jo dobiš, pa je treba storiti vse, da jo izkoristiš na najboljši način.”

Derbi. Ljudski vrt. Nedelja, ob 15.00.
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15