Članek
S trenerjem o tekmi, ki je povrnila vijol’čno energijo
NA RAVNI, KI SI JO MARIBOR ZASLUŽI
Foto: Drago Wernig
Dan, ki bo dobil posebno poglavje v vijol’čni zgodovini. Prva decembrska nedelja bo ostala v dolgem, prijetnem spominu. Razveselili smo navijače z zmago v derbiju, glavnino naloge pa opravili z enim najboljših polčasov sploh.

“Izpostaviti moram izredno ozračje na stadionu. Rad bi se zahvalil navijačem za podporo v derbiju, a tudi v celotnem prejšnjem obdobju, kar je v Mariboru zelo pomemben dejavnik. Pomembno je, da smo odigrali na ravni, ki si jo Maribor zasluži, na kateri je sposoben igrati in to je treba ponavljati,” o učinkovitem, dinamičnem derbiju Ante Šimundža.

Pot do zmage smo tlakovali s sanjskim začetkom: v 6. minuti je bilo 2:0, v 22. že 3:0…
“To si želimo vedno, razumljivo pa vedno ni izvedljivo. Vemo, da smo igrali proti Olimpiji, v največji tekmi slovenski lige. Ko imaš takšno otvoritev, je seveda lažje nadaljevati in to spoznanje je lahko samo pozitivno za nas. Lahko smo ponosni na prikazano, videli smo dinamičen derbi, naša zmaga je zaslužena. Že nekaj časa smo pogumnejši v igri, a se vedno ne izide po željah. Verjeli smo, da se nam bo prej ko slej odprlo. Tokrat se je. Uspešno smo onemogočali njihove najbolj nevarne posameznike, ob tem pa zelo dobro izpolnjevali naše zadeve v igri. Veseli spoznanje, da so fantje iskali priložnosti v conah za zaključke in se bolj pogosto odločali za udarce.”

Za nami je tekma, ki je povrnila vijol’čno energijo. Hkrati pa tudi upanje, da smo v nadaljevanju sezone lahko znova konkurenčni v boju za vrh.
“Če bomo igrali tako, kot smo v uvodnem delu derbija, je vse mogoče. Zavedamo se, da to ni lahko, hkrati pa tudi, da imajo fantje še ogromno rezerv. Predvsem v dojemanju, kako je treba igrati za Maribor na vsaki tekmi. Ne morem videti v prihodnost in karkoli napovedati. Veseli uspešen vstop v december, tukaj pa se ne smemo ustaviti. Čakajo nas še tri pomembne tekme. Vsaka, ne glede na nasprotnika, prinaša tri točke in je zelo pomembna. Že nekaj časa smo pogumnejši v igri, a se vedno ne izide po željah.”

Do ocene o popolni tekmi je zmanjkalo le nekaj minut.
“Nisem zadovoljen z zaključkom. Iz preprostega razloga, ker smo imeli eno ali dve situaciji, da zaključimo tekmo že prej. Treba je priznati, da je končnica tekme pripadla Olimpiji, ob njihovih predložkih smo imeli manjše težave, zadeli so vratnico in smo imeli tudi nekaj sreče. Izgubljali smo žoge in omogočali tekmecem, da so prihajali v naš kazenski prostor, a smo ohranili miselnost na visoki ravni in pripeljali derbi do želenega razpleta.”

Max Watson je bil med udeleženci derbija le v prvem polčasu, med odmorom je zaradi poškodbe ostal v slačilnici. Kakšno je stanje rednega člana začetne enajsterice?
“Začutil je bolečino v stegenski mišici in ni mogel nadaljevati tekme. Čakamo zdravniško poročilo, da bomo videli za kako resno poškodbo gre.”
22.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
54
Olimpija
44
Maribor
35
Luka Koper
33
Bravo
33
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Aluminij
21
Radomlje
20
Rogaška
15