Članek
Podpis nove pogodbe s 16-letnim upom z dolgoročnim namenom na skupni razvojni poti
NIKO OSTERC ZA VIJOL’ČNO PRIHODNOST
Ob prihodih in odhodih, ki so se zvrstili v prejšnjih dneh, še en podpis pogodbe v Ljudskem vrtu. Tokrat poteza z dolgoročnim namenom, naložba za prihodnost. Niko Osterc, 16-letni up iz nogometne šole, je potrdil novo zvestobo NK Maribor in ostaja v pomembnih klubskih načrtih.

“Niko je eden izmed najbolj nadarjenih posameznikov v naši nogometni šoli, gre za fanta, ki ga razvijamo že nekaj časa in počasi trka tudi na vrata članskega nogometa. Kljub neprijetni življenjski situaciji, ki je vmes žogo potisnila nekoliko na stran, smo opravili pogovore in se odzvali. Vemo, kaj fantu in družini pomeni nogomet. Ko ima nekdo takšno zaupanje v klub, moramo kot NK Maribor pokazati veličino, stopiti skupaj v vsakem trenutku in ne glede na okoliščine. Podpis dolgoročne pogodbe z velikim talentom, ki ga lahko čakajo velike zadeve v karieri, je dokaz medsebojnega zaupanja ter uspešenega dosedanjega skupnega dela. Veseli, da se fant tako dobro počuti pri nas in da gremo naprej z roko v roki. Klub bo Niku stal ob strani, z namenom, da se kot nogometaš in oseba razvije v želeno smer. Podpis pogodbe je tako eden izmed korakov na razvojni poti, naslednji je povezan z delom na igrišču,” o sestavljanju vijol’čnega mozaika za prihodnje obdobje športni direktor Marko Šuler.

Pogodba je sklenjena do konca koledarskega leta 2026, predvidena pa je tudi selitev obetavnega zveznega igralca v višjo starostno kategorijo že v tej zimi.
“Med jesenskim delom je Niko igral za selekcijo U17, spomladi bo član ekipe U19. V težkih trenutkih, s katerimi se je moral soočiti, nismo želeli prehitevati dogodkov, zato bo nadaljeval v mladinski konkurenci. V tem obdobju potrebuje stabilnost, takojšnja selitev k članom bi moda trenutno pomenila prezahteven korak. Gremo postopoma, nova pogodba potrjuje smernice o klubskem projektu in verjamem, da je Niko fant, ki ga čaka svetla nogometna prihodnost.”
24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19