Članek
Aleks Pihler o dosedanjem poteku priprav, prvem testu in o selitvi v znano bazo v Turčiji
NAREDITI KORAK NAPREJ
Foto: Grega Wernig
Prvo poglavje zaključeno, sledi osrednji del priprav. Po dnevu premora v petek selitev v Turčijo, z dunajskega letališča odpotujemo ob 13.55.

O dosdanjem poteku aktivnosti in trenutnem utripu slačilnice Aleks Pihler: “Lahko rečemo - zimska klasika. Vajeni smo začetka v mrazu, s polnim delovnim obsegom, trenirali smo dopoldne in popoldne. Zdaj se selimo v Turčijo, kjer bodo, verjamem, bolj prijetne vremenske razmere. Z namenom, da izpolnimo vse, kar je predvideno v programu in v najustreznejšem stanju dočakamo otvoritev spomladanskega dela.”

Po seriji treningov je bilo dobrodošlih prvih 90 minut za vračanje tekmovalnega občutka, z zmago proti Nafti.
“Vsak stik z žogo med pripravami nam je zagotovo ljubši kot tisti tekaški del. Toda to obdobje je obvezno in se zavedamo, da brez tega ne gre. V zadnjih dneh so se stopnjevale obremenitve, prisotna je bila določena mera utrujenosti. Noge so v tem obdobju vedno težke, a smo vajeni tega ritma in se zavedamo, da postavljamo temelje za pomlad, celotno leto. Veseli uspešen začetek, vsaka zmaga je zelo pomembna za utrjevanje samozavesti. Kot nam je dejal trener pred začetnim sodniškim žvižgom v Lendavi, ne gre za prijateljsko, ampak pripravljalno tekmo. Pomembno je vračati tekmovalne občutke, a tudi zmagovati.”

Včasih osmoljenec priprav ima tokrat stoodstotno udeležbo na treningih.
“Zdaj sem okej, stanje je spodbudno. Pričakoval sem, da bi se morda lahko pojavile ponovne bolečine zaradi vadbe na umetni travi, vendar sem v celoti izpolnil vse aktivnosti. Upam, da bom po dveh letih končno oddelal celotne priprave in bom nared za začetek spomladanskega dela.”

V primerjavi z jesenskim delom je ekipa že doživela nekaj sprememb, z zaostritvijo konkurence na vseh igralnih položajih.
“Tisti, ki smo že dolgo v poklicnem nogometu, se zavedamo, da je konkurenca dobrodošla. Žene te naprej, k nenehnem dokazovanju, da bomo boljši in vsem skupaj prinaša dodaten motiv, da si priborimo mesto v ekipi ter minute na igrišču, ko bo šlo zares.”

Od petka bo nova vijol'čna pripravljalna baza v Beleku, za Aleksa Pihlerja znova.
“V znanem okolju pričakujem lepše vreme, kot smo ga imeli v zadnjih dneh v Mariboru, dobre tekme. Da nadgradimo to bazo, ki smo jo postavljali v domačem okolju in da naredimo korak naprej. S stopnjevanjem forme, kot posamezniki in ekipa.”

24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19