Članek
S trenerjem o prvih delovnih korakih po prihodu v Belek
PRIVAJANJE IN HITRO STOPNJEVANJE
Foto: Grega Wernig
Petek za potovanje (zjutraj z avtobusom iz zasneženega Maribora na dunajsko letališče, nato popoldanski polet v Antalyo in večerni prihod v Belek), sobota že v delovnem ritmu. Z dvojnim programom, na igrišče v pripravljalni bazi ob turški obali dopoldne in popoldne.

“Prvi trening je bil po potovanju bolj uvajalne narave, da se fantje privadijo na travo in drugačne vremenske razmere kot v domačem okolju. Kot vedno so tukajšnji pogoji dobri, upam, da bodo takšni ostali do konca priprav in bomo izpolnili vse, kar smo predvideli v naših načrtih,” o začetku projekta Belek Ante Šimundža.

Med 28-člansko zasedbo na prvi trening z vsemi člani odprave, po individualnem programu z manjšo obremenitvijo uvodne aktivnosti opravljata le Martin Milec in Gregor Sikošek. Luuk Kluiters, ki je na preizkušnji, pa se je po vmesnih težavah s stegensko mišico priključil moštvu.
“Potrebna bo določena mera previdnosti. Sikošek ima svoj program, Milec pa je že nakazal, da bi lahko bil zraven, a bomo pazljivi. Raje mu bomo namenili še kakšen dan ali dva počitka več, kot pa šli v stopnjevanje naporov uro ali dve prehitro in tvegali z morebitno obnovitvijo poškodbe. Počakali bomo na vmesno dogajanje in pozorno spremljali, kako se bo odzvala hrbtenica. Luuk bo do nadaljnjega vadil z nami. Po prvih aktivnostih je nakazal, kar zmore. Ima določene značilnosti, ki bi nam lahko ustrezale. Je pa še prezgodaj za konkretnejšo presojo. Eno je trening, nekaj povsem drugega tekma. Razlika je tudi med treniranjem na umetni ali naravni travi. Upam, da bomo po treningih in prvih tekmah v Turčiji že dobili kakšen odgovor.”

Delovni načrt bo obsežen, z jasno zastavljenimi cilji.
“Po uvajalnem prvem bo drugi trening že intenzivnejši. Nato sledijo aktivnosti, na katerih bo poudarek v naslednjih dneh (krajše razdalje, uigravanje po igralnih položajih, faza obrambe in napada) in bodo bolj specifične glede avtomatizmov ter principov v igri, ki jih želimo doseči.”

Prva tekmovalna preizkušnja v Beleku bo v ponedeljek, 22. januarja, ko bo na nasprotni strani slovaški prvoligaš AS Trenčin. Z začetkom ob 15.00 po našem času (17.00 po turškem).
24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19