Članek
Vijol'čni ena na ena: Maks Barišić
ZAKAJ MORSKI PSI IN GEOGRAFIJA
Nedeljski program v Beleku je skrojilo vreme. Zaradi obilnega dežja je bil dopoldanski trening opravljen v hotelski dvorani, popoldanske aktivnosti so znova potekale na igrišču. Medtem pa smo izpeljali tudi naslednje poglavje spremljevalnega programa, naš prvi gost v studijskem intervjuju je bil Maks Barišić, ki je drugič na pripravah v Turčiji, prvič v vijoličastem. “Lepo je priti na priprave, razmere za trening so boljše. Več je tudi časa za druženje in za še boljše medsebojno spoznavanje.”

Prvi novinec v zimskem prestopnem roku se je predstavil z zanimivo obrobno zgodbo. “Kot otrok sem vzporedno treniral nogomet in košarko, a je prišlo do prepletanja terminov treningov. Izbira ni bila zahtevna, prednost je dobil nogomet.”

Ob odločitvi za nogomet je uvodne korake namesto v napadu naredil v obrambi, na štoperskem položaju. “Najbrž so se trenerji tako odločili, ker sem hitro zrasel in bil zaradi višine uporaben v obrambi.”

Dotaknili smo se nepozabnih izkušenj iz Italije, kjer je bil v mladinski konkurenci eno sezono člana AC Milana, vmes v UEFA Youth League zabil gol Barceloni, a po enoletni posoji iz Catanie ni prišlo do prestopa k rdeče-črnim. Ob tem pa še o temah izven igrišča: o taščini kuhinji in pojasnilu, zakaj je vzljubil geografijo. Od kod Primorcu simpatije do snega in smučanja? In zakaj si ogleda prav vse dokumentarce o morskih psih…

 24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19