Članek
Zaradi poškodbe sprememba na seznamu udeležencev priprav, v ponedeljek prva tekma v Beleku (ob 15.00)
ŽINIČ SE VRAČA DOMOV, PRIHAJA LORBEK
Foto: Grega Wernig
Po obetavnem začetku prvi zaplet v Turčiji. Da vse ni šlo brezhibno v uvodnem delu, je poskrbela poškodba Andraža Žiniča, ki ne bo mogel nadaljevati priprav. Opravil je oba sobotna treninga, po nedeljskem dopoldanskem pa je moral prekiniti vadbo. Bolečine v ahilovi tetivi zahtevajo večdnevno mirovanje in Žinič se v ponedeljek vrača domov.

“Tukaj so pogoji odlični, res sem se veselil priprav, a sem žal staknil lažjo poškodbo, za katero se je izkazalo, da je nekoliko resnejše narave in bo zahtevala čas za okrevanje. Po vrnitvi sledi počitek, nato bom začel s terapijami, da se doma znova lahko vrnem v trenažni proces. Težko je že zdaj opredeliti, kako dolgo bo trajala nova odsotnost, saj sem že prej moral izpustiti teden vadbe. Po prvih ocenah me čaka 14 dni mirovanja, vmes bom opravljal vaje, da bi potem lažje prenašal aktivnosti z večjimi obremenitvemi. Fantom želim uspešno nadaljevanje priprav, da izkoristijo preostanek bivanja v Turčiji na najboljši način, se še bolj povežejo med seboj in da bomo potem na igrišču delovala kot usklajena celota,” je pred odhodom iz hotela Susesi dejal osmoljenec dosedanjega dela priprav.

Ker Martin Milec še ni v tekmovalnem ritmu, bo vrzel ob desni stranski črti dopolnil 17-letni up iz nogometne šole. Moštvu se bo pridružil Anej Lorbek, ki je v tej zimi že pridobival izkušnje v članski konkurenci in odigral prvi polčas pripravljalne tekme v Lendavi proti Nafti.

OB 15.00 PROTI TRENČINU

Po petih treningih pa je čas za prvo tekmovalno preizkušnjo ob turški obali. Nasprotnik na premieri bo Trenčin, po jesenskem delu petouvrščena ekipa slovaškega prvenstva. Dvoboj se bo začel ob 15.00 po našem času (17.00 po turškem), z neposrednim spletnim prenosom na nkmaribor.com in klubskih medijskih kanalih.
24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19