Članek
Trenerjeve ugotovitve po prvem testu v Turčiji
ODGOVORILI NA ŽELEN NAČIN
Foto: Drago Wernig
Pripravljalna le na papirju. Prva preizkušnja v turški vijol’čni bazi se je končala brez zadetkov, a je že imela številne elemente tekmovalnosti. Kakšne so trenerjeve ugotovitve po prikazanem v dvoboju s petouvrščeno ekipo slovaškega prvenstva?

“Odigrali smo moško tekmo, kar mi je všeč. Bila je trda, dinamična z obeh straneh. Vmes so vršili visok pritisk tekmeci, potem smo ga mi. Veseli, da smo ustrezno odgovorili s čvrstostjo v dvobojih in kot prva v seriji tekem, ki nas čakajo tukaj, je dobila pozitivna oceno," je po dvoboju s Trenčinom poudaril Ante Šimundža.

Minute so bile znova razdeljene na 45, premiero v vijoličastem sta imela Pijus Širvys in Redwan Bourlès, predstavil se je Luuk Kluiters.
“Tekma je, razumljivo, zgodba zase, a skozi proces treningov vidimo, česa so sposobni. Zato je bilo nabolj pomembno, kako bodo novinci sprejeli naš sistem, razmišjanje v igi. Pijus je pokazal trdnost, prodornost, ki jo ima, lahko še dvigne na višjo raven, toda osnovne zadolžitve so bile povezane s fazo obrambe. Redwan je še v zaostanku glede telesne pripravljenosti, ima pa sposobnosti v igri ena na ena, kar je tudi dokazal. Opazno je, da se je dobro vklopil v ekipo in sprejel zahteve na svojem igralnem položaju. Luuk je mlad igralec, z zadevami v njegovi igri, ki so nam všeč, kar sem že omenil. Ostal bo z nami, dobil bo priložnost tudi na naslednji tekmi proti Lechu. Nato pa bomo s športnim direktorjem ocenili, ali bi pomenil ustrezno rešitev za nas. Prvi vtis je pozitiven.”

Nov obraz je tudi Etienne Beugre, napadalec iz Slonokoščene obale bo prav tako kot nizozemski branilec na preizkušnji.
“Dobil bo minute proti Lechu in Shakhtarju, potem se bomo odločili, ali bo ostal z nami. Če bo izpolnil pričakovanja in prinesel, kar potrebujemo, bo sklenjen dogovor. V nasprotnem primeru bomo iskali novo rešitev.”

Vmes se je zaradi poškodbe moral vrniti domov Andraž Žinič, s hitrim odzivom je v Belek dopotoval Anej Lorbek.
“Žal je prišlo do vnetja tetiva, kljub sedmim dnem počitka in s progresivnim trenažnim procesom se ni izšlo po željah. Pričakovali smo, da se bo zadeva umirila. Žal se ni, Žinič se je vnil domov, saj smo v Turčijo prišli delat in ne okrevat. Žinič se zaveda situacije, imel bo dva do tri tedne premora, potem pa ga čaka nov začetek. Upam, da bo vse okej. Tako se nam je že pridružil Lorbek, ki je bil že prej v načrtih, da bi šel z nami. Prišel je zelo hitro, zapolnil bo vrzel na desni strani in verjamem, da bo izpolnil zahteve.”

Medtem pa je moštvo znova dobilo notranje okrepitve, pridružila sta se tudi Jan Repas in Sven Šoštarič Karič, ki sta bila vmes na reprezentančni akciji v ZDA.
“Preko noči morata preklopiti nazaj na klubski nogomet. Škoda, da Sven ni dobil priložnosti in je porabil potovanje brez odigrane minute. V torek bosta imela uvodni dan ob ponovni priključitvi, od srede pa bosta že v polnem programu skupaj s preostalimi igralci.”

24.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
55
Olimpija
48
Maribor
39
Bravo
37
Luka Koper
34
Domžale
26
DNŠ Mura
26
Aluminij
24
Radomlje
21
Rogaška
19